English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 396 بازدید ) ( 34 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 3 - شماره 4
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
عنوان مقاله : تأثیر نمک کلرید کلسیم در افزایش فعالیت بیوکنترلی مخمر رودوترولاموسیلاجینوزا 3Aدر کنترل کپک آبی سیب پنیسیلیوم اکسپنسیوم
خلاصه مقاله : در این تحقیق جدایه 3Aاز مخمر رودوترولا موسیلاجینوزا[1] برای کنترل کپک آبی سیب پنیسیلیوم اکسپنسیوم[2] به کار گرفته شد. کپک آبی سیب از بافت آلودۀ سیب جداسازی شد. آزمون تست تقابل، متابولیت­های خارج سلولی و مواد فرار در آزمایشگاه برای ارزیابی قدرت بیوکنترلی مخمرها به­کار گرفته ­شد. مخمر آنتاگونیست توانست رشد قارچ را در آزمایشگاه کاهش دهد. میزان کاهش رشد عامل کپک آبی سیب، در آزمون کشت تقابل 38/53 درصد، در مورد گاز فرار41/84  درصد، و در تست متابولیت­های خارج سلولی 16/86 درصد بود. نمک کلرید کلسیم با دو درصد حجمی به طور معنی‌داری از رشد عامل بیمارگر جلوگیری کرد در حالی که  اثر سوئی  بر روی تعداد کلنی‌های مخمری در محیط PDBنداشت.  غلظت Cell/ml107 از مخمررودوترولا موسیلاجینوزا  3Aبر روی جوانه­زنی و همچنین طول لولۀ جوانه‌زنی اسپور عامل بیمارگر پنیسیلیوم اکسپنسیومدر آزمایشگاه اثر کنترلی گذاشت، و همچنین از ظهور بیماری و  توسعۀ بیماری نیز جلوگیری کرد. ارتباط معنی‌داری بین غلظت مخمر به کار رفته و کنترل قارچ بیمارگر وجود داشت. با اضافه کردن کلرید کلسیم به مخمر نرخ جوانه­زنی اسپورها و همچنین طول لولۀ جوانه­زنی اسپورها در آزمایشگاه، و متعاقباً ظهور بیماری و قطر لکه­ها در مقایسه با تیمار مخمر تنها کاهش پیدا کرد. زمانی­که سوسپانسیون سلول‌های مخمری به غلظت Cell/ml108 رسید، رشد بیمارگر به طور کلی در آزمایشگاه متوقف شد، و هیچ آلودگی­ای در سیب­های تیمار شده با یا بدون نمک کلرید کلسیم یافت نشد، علاوه بر این نمک کلرید کلسیم قادر به افزایش فعالیت آنزیم‌های آنتی­اکسیدان مانند پراکسیداز و پلی­فنل­اکسیداز شد، که این افزایش در مورد کاربرد مخمر آنتاگونیست بر روی سیب­های آلوده نیز اتفاق افتاد، ولی مقدار القای مقاومتی که به­وسیلۀ نمک کلرید کلسیم اتفاق افتاد بسیار بیشتر از مخمر به تنهایی بود.[1]Rhodotorula mucilaginosa[2]Penicillium expansum
کلمات کلیدی : کپک آبی، کلرید کلسیمکنترل بیولوژیک، پنیسیلیوم اکسپنسیومرودوترولاموسیلاجینوزا 3A
منابع : Lawal TE, Owoseni A, Atobatele OE,  Ademola SG, Akomolafe DO. Evaluation of the Nutritive Value of Citrus pulp Degraded with Penicillium notatum and Penicillium citrinumAmerican Journal of Research Communication, 2013;12:1-11. Gholamnejad  J, Etebarian HR,  Roustaee, A. Sahebani  N.  Biological control of  apple  blue mold  by   isolates of Saccharomyces  cerevisiae.  Journal  of  Plant Protection  research,  2009a; 49:270-275. Gholamnejad J, Etebarian HR, Sahebani NA, and Roustaee A. Characterization of biocontrol activity of two yeast strains from Iran against blue mould of apple in order to reduce the environmental pollution. Journal of International Environmental Application and Science, 2009b; 4(1), 28-36. Janisiewicz, W.J., Korsten, L., 2002. Biological control of postharvest diseases of fruits. Annual Review of Phytopathology, 40, 411–414. Gholamnezhad J, Sanjarian F, Mohammadi goltapeh E, Safaei N,  Razavi Kh. Effect of salicylic acid on enzyme activity in wheat in immediate early time after infection with Mycosphaerellagraminicola. Plant science, 2016a; 47(1): 1-8. Gholamnezhad J. Effect of plant extracts against apple gray mold caused by Botrytis cinerea. Applied Microbiology In Food Industries, 2017; 3(1): 53-66. Droby S. Improving quality and safety of fresh fruits and vegetables after harvest by the use of biocontrol agents and natural materials. Acta Horticulturae, 2006; 709: 45–51. Mekbib, S B, Regnier TJC, Korsten L. Efficacy and mode of action of yeast antagonists for control of Penicillium digitatum in oranges. Tropical Plant Pathology, Lavras, 2011; 36(4): 233-240. McLaughlin RJ, Wisniewski ME, Wilson CL, Chalutz E. Effect of inoculum concentration and salt solutions on biological control of postharvest diseases of apple with Candida sp. Phytopathology,1990; 80: 456–61. Gholamnejad, J., Etebarian, H.R. and F. Naserinasab. Induction of defense responses and biological control of blue mold of apple fruit (Penicillium expansum) withRhodotorula mucilaginosa A1. Plant Disease Research, 2013; 45-57. Geng, P. et al.  2011. Combination of Kluyveromyces marxianus and sodium bicarbonate for controlling green mold of citrus fruit. International Journal of Food Microbiology, v. 151, n. 2, p. 190-194. Lima G, De Curtis F, Castoria R, De Cicco V. Activity of the yeasts Cryptococcus laurentii and Rhodotorula glutinis against post-harvest rots on different fruits. Biocontrol Science and Technology, 1998; 8: 257-267. Lima JR, Gonçalves LRB, Brandão LR, Rosa CA, Viana FMP. Isolation, identification and activity in vitro of killer yeasts against Colletotrichum gloeosporioides isolated from tropical fruits. Journal of Basic Microbiology. Hoboken, 2012; 52(1): 1-10. Batta YA. Effect of treatment with Trichoderma harzianum Rifia formulated in invert emulsion on postharvest decay of blue mold. Food  Microbiology, 2004; 96: 281– 288. Alavifard F, Etebarian HR, Sahebani  N,  Aminian, H.A. 2010. Biological control of gray mold and induction of defensive responses in apple by Saccharomyces cerevisia. Journal of plant protection, 24(1): 35-42. Gholamnezhad J., Sanjarian F., Mohammadi goltapeh E., Safaei N. and Razavi Kh. Study of defense genes expression profile pattern of wheat in response to infection by Mycosphaerella graminicola, Iranian Journal of Plant Biology, 2016; 8(30): 43-55. Cessna SG, Sears VE, Dickman MB, Low PS. Oxalic acid, a pathogenicity factor for Sclerotinia sclerotiorum, suppresses the oxidative burst of the host plant. Plant Cell, 2000; 12 2191–2199. DennisC, Webster J. Antagonistic properties of species-groups of Trichoderma. I. production of non volatile antibiotics.Trans. The British Mycological Society,1971; 57: 25-39. Etebarian HR, Sholberg PL, Eastwell KC, Sayler RJ. Biological control of apple blue mold with Pseudomonas fluorescens. Microbiology, 2005; 51: 591-598. Lillbro M. Biocontrol of  Penicillium roqueforti on grain-acomparison of mode of action of several yeast species. 2005; Master theisis for the Agriculture Programme, animal science, performed at the Department of Microbiology. Swedish University of Agricultural Sciences 21pp. Vero S, Mondino P, Burgaeno J, Soubes M, Wisniewski M. Chracterizatioin of biological activity of two yeast strains from Uruguay against blue mold of apple. Postharvest boilogy and Technology, 2002; 26: 91-98. Piano S, Neyrotti V, Migheli Q, Gullino ML. Biocontrol capability of Metschnikowia pulcherrima against Botrytis postharvest rot of apple. Postharvest Biology and Technology, 1997; 11, 131–40. Etebarian HR, Scott ES, Wicks T J. Evaluation of Streptomyces strains as potential biological agents of Phytophthora erytroseptica. Iran Journal of Plant Pathology, 2003; 39:49–63. Bradford MM. A rapid and sensitive method for quantitation of microgram quantities of protein utilizing the principle of protein dye binding. Analytical Biochemistry, 1976; 72: 248-254. Gholamnezhad, J., Sanjarian, F., Mohammadi goltapeh, E., Safaei, N. and Razavi Kh.  Study of changes in change of gene expression of the coding Heat shok proteins (Hsp70 and Hsp90) in response to Mycosphaerella graminicola on wheat. 5th National congress on Agriculture, Aquatic Animals and food, Bousher, Iran. 2016c; (In Farsi). Reuveni R. Biochemical marker of disease resistance. In: Singh RP, and Singh US (Ed.) Molecular Methods in Plant Pathology. 1995; (pp. 99-114). Chutia J, Borah SP, Tanti B. (2012): Effect of drought stress on protein and proline metabolism in seven traditional rice (Oryza sativa Linn.) genotypes of Assam. Indian Journal of Experimental Biology, 2, 206–214. Shi CH, Dai Y, Bingle X, Xu XL, Xie YS, Liu QL. The Purification and Spectral Properties of Polyphenol Oxidase I from Nicotiana tabacum. Plant Molecular Biology Reporter, 2001; 19: 381-385. Mahmud TM, Eryani-Raqeeb AL, Syed OS, Mohamed ZA, Al Eryani A. Effects of Different Concentrations and Applications of Calcium on Storage Life and Physicochemical Characteristics of Papaya (Carica papaya L.). American Journal of Agricultural and Biological Sciences, 2008; 3(3): 526-533. Droby S, Chalutz E, Hover B, Cohen,L, Gaba V, Wilson CL. and Wisniewski ME. Factors affecting UV-induced resistance in grapefruit against the green mould decay caused byPenicillium digitatumPlant Pathology, 1993; 42:418–424. Wisniewski M, Droby S, Chalutz E, Eilam Y. Effects of Ca2+ and Mg2+ on Botryris cinerea and Penicillium expansum in vitro and on the biocontrol activity of Candida oleophila. Plant Pathology,1995; 44: 1016–24. Madani B, Mohamed MT, Biggs AR, Kadir J, Awang Y, Tayebimeigooni A, Shojaei TR. Effect of pre-harvest calcium chloride applications on fruit calcium level and post-harvest anthracnose disease of papaya. Crop Protection, 2014; 55: 55- 60. Ismail OM, Abd El-Moniem EA, Abd-Allah AS, El-Naggar MA. Influence of some post-harvest treatments on guava fruits. Agriculture and Biology Journal of North American, 2010; 1(6): 1309-1318. Tian SP, Fan Q, Xu Y, Wang Y. Effects of Trichosporon sp. in combination with calcium and fungicide on biocontrol of postharvest diseases in apple fruits. Acta Botanica Sinica,2001; 43, 501–5. Mahmud TM, Eryani-Raqeeb AL, Syed OS, Mohamed ZA, Al Eryani A. Effects of Different Concentrations and Applications of Calcium on Storage Life and Physicochemical Characteristics of Papaya (Carica papaya L.). American Journal of Agricultural and Biological Sciences, 2008; 3(3): 526-533. Ramamoorthy V and Samiyappan R. 2001. Induction of defense related gene in Pseudomonas fluorescenstreated chilli plants in response to infection by Colletotrichum capsici. Journal of Mycology and Plant Pathology 31: 146-155. Arras G, Arru S. Integrated control of postharvest citrus decay and induction of phytoalexins by Debaryomyces hanseniiAdvances in Horticultural Science, 1999; 13: 76-81. Eryani-Raqeeb AA, Mahmud TM, Syed OS. Effects of calcium and chitosan treatments on controlling anthracnose and postharvest quality of papaya (Carica papaya L.). International Journal of Agricultural Research, 2009; 4: 53-68. Biggs AR, Effect of inoculum concentration and calcium salts on infection of apple fruit by Botryosphaeriadothidea. Plant Disease, 2004; 88: 147-151. Mohammadifar, M., Etebarian H.R. and Ashkan. M. 2014. Ehancement of biocontrol activity of antagonistic yeast incombination with calcium chloride to control blue mold of apple, 21th Iranian plant protection conference.    Girija, C., Smit, B.N., and Swamy, P. Interactive effects of sodium chloride and calcium chloride on the accumulation of proline and glycinebetaine in peanut (Arachis Hypogaea L.). Environmental and Experimental Botany2002; 47: 1-10. Maas JL. Compendium of strawberry diseases. 2nd ed.St. Paul, Minnesota, 1998; USA, APS Press.98 pp. Barnett, H.L., and Hunter, B.B. Illustrated genera of Imperfect Fungi (3rd edition). Burgess Publishing Company, 1972; 241pp. Pitt, J.I., Hocking, A.D. Fungi and Food Spoilage. 2nd edition. Blackie Academic & Professional, London, UK. 1997; 593pp.
شماره صفحه :
از 41 تا 54


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
جلال غلام نژاد
(نویسنده مسئول)
1     
حسن رضا اعتباریان 2     
فاطمه ناصرینسب 3     
شماره های منتشر شده
دسترسی سریع

اخبار