English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 425 بازدید ) ( 67 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 3 - شماره 4
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
عنوان مقاله : بررسی خواص پروبیوتیکی باکتری‌هایاسیدلاکتیک جدا شده از محصولات لبنی بومی منطقه غرب ایران
خلاصه مقاله : جداسـازی و شناسـایی باکتری‌های پروبیوتیک ازسـویه­های بومـی، نقش بسـیار مهمـی در صنعت غذایی و همچنین افزایش سلامت افراد جامعه دارد. بـا توجـه بـه اهمیـت و سـودمندی لاکتوباسـیلوسهابه عنـوان باکتری‌های پروبیوتیـک و آغازگـر در صنایـع غذایی مخصوصاً لبنـی، بـر آن شـدیم تـا بـا جداسـازی وشناسـایی سـویههای لاکتوباسـیلوس بومـی از محصولات لبنی منطقه غرب ایران گامـی درجهـت شناسایی پروبیوتیکهای مطلوب ورشد آن‌ها برداریـمهدف ازاین مطالعه، شناسایی و بررسی خواص پروبیوتیکی و فنوتیبی باکتری‌های اسیدلاکتیک بومی جدا شده ازمحصولات لبنی منطقه غرب ایران بود.جهت شناسایی اولیه آزمون­های تشخیصی شامل رنگ‌آمیزیگرم، کاتالاز و آزمون اکسیدازروی50 نمونه ازباکتری‌های اسیدلاکتیک جدا شده از محصولات لبنی بومی (ماست، دوغ، پنیروکره) منطقه غرب ایران انجام شد و سپس روی نمونه­های منتخب آزمون‌های مربوط به بررسی خواص پروبیوتیکی شاملمقاومت به اسید، صفرا، شیره معده، عدم فعالیتهمولیتیک و هیدرولیزال آرژنین و آزمونشناسایي بهوسیله‌ی پرایمر­هایعمومیSrDNA16همراه با تعیین توالی ورسم درخت فیلوژنی صورت پذیرفت.نتایج آزمون­های تشخیصی نشان داد در میان 50 گونه از باکتری‌های اسیدلاکتیک مورد بررسی 3 سویه گرم مثبت، کاتالاز منفیو اکسیدازمنفی بودند. مطابق با نتایج خواص پروبیوتیکی هر3 سویه­ منتخب دارای خواص پروبیوتیکی مطلوبی بودند. نتایجواکنش زنجیرهای پلیمراز SrDNA16 نشان داد 3 باکتری مورد بررسیمتعلق بهگونه­هایجدید لاکتوباسیل کازئیلاکتوباسیلوس پلانتاروم و پدیوکوکوساسیدلاکتیک بودند.
کلمات کلیدی : باکتری‌های بومی اسیدلاکتیک، پروبیوتیک ، واکنش زنجیره­ای پلیمراز، SrDNA16
منابع : 1-       Catanzaro JA, Green L. Microbial ecology and probiotics in human medicine (Part II). Alt Med Rev. 1997 Jul;2(4):296-305. 2-       Saad AS, Habashy MM, and Sharashar MK, 2009. Growth Response of the Freshwater Prawn, Macrobrachium rosenbergii (De Man), to Diets Having Different Levels Biogn. IDOSI publication, World Applied Science Journal. 2009; 6(4): 550-556. 3-       Tannock GW, Munro K, Harmsen HJ, Welling GW, Smart J, Gopal PK. Analysis of the fecal microflora of human subjects consuming a probiotic product containing Lactobacillus rhamnosusDR20. Applied and environmental microbiology. 2000 Jun 1;66(6):2578-88. 4-       Raghavan, C.M., Nonda,  A., Yuvaraj, R., Mukesh, D.J. , Kumar, Senthil Murugan, A.  and Balaji Raja, R. Assimilation of Cholestrol by Lactobacillus Species as Probiotics. IDOSI publication, World Applied Science Journal. 2011; 14(4): 552-560. 5-       Moayednia,  N.,      Ehsani, M.R., Emamdjomeh, Z., Mazaheri Asadi, M., Mizani, M.and Mazaheri, A.F. Effect of Refrigeration on Viability of Immobilized Probiotic Bacteria in Alginate Coat of Strawberry. IDOSI   publication,   World   Applied Science  Journal. 2010; 10(4): 472-476. 6-       Belkacem B, Meriem M, Mebrouk K. Probiotic potential of thermotolerants lactobacilli isolated from chicken gastrointestinal digestive and their use as poultry feed. World Appl Sci J. 2009;7:951-7. 7-       Heller KJ. Probiotic bacteria in fermented foods: product characteristics and starter organisms–. The American journal of clinical nutrition. 2001 Feb 1;73(2):374s-9s. 8-       Bories G, Brantom P, Brufau de Barbera J CA, Cocconcelli P, Debski B, Update of the criteria used in the assessment of bacterial resistance to antibiotics of human or veterinary importance. EFSA Journal. 2008; 7:32(1-15). 9-       Mojgani N, Torshizi MA, Rahimi S. Screening of locally isolated lactic acid bacteria for use as probiotics in poultry in Iran. The Journal of Poultry Science. 2007;44(4):357-65. 10-    Vanderhoof JA, Young RJ. Use of probiotics in childhood gastrointestinal disorders. Journal of pediatric gastroenterology and nutrition. 1998 Sep 1;27(3):323-32. 11-    Tamime, A. Y. (ed.) Probiotic dairy products, Blackwell Publishing, Oxford, UK. 2005. 12-    Musikasang H, Tani A, H-kittikun A, Maneerat S. Probiotic potential of lactic acid bacteria isolated from chicken gastrointestinal digestive tract. World Journal of Microbiology and Biotechnology. 2009 Aug 1;25(8):1337-45. 13-    Brown AC, Valiere A. Probiotics and medical nutrition therapy. Nutrition in clinical care: an official publication of Tufts University. 2004;7(2):56. 14-    Institute of Standards and Industrial Research of Iran. Probiotic microorganisms-Specifications and test methods. Iranian National Standard, 2012; 19459 (In Persian). 15-     تفویضی، ف. 1391، مطالعه ژنوتیپی و فیلوژنتیکی لاکتوباسیل های تولیدکننده باکتریوسین جداشده از محصولات لبنی محلی وغذای سنتی،مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا،سال دوم،شماره 2،ص 84 تا 90. 16-    Ramirez-Chavarin ML, Wacher C, Eslava-Campos CA, Perez-Chabela ML. Probiotic potential of thermotolerant lactic acid bacteria strains isolated from cooked meat products. International Food Research Journal. 2013 Apr 1;20(2). 17-    Dunne C, O'Mahony L, Murphy L, Thornton G, Morrissey D, O'Halloran S, Feeney M, Flynn S, Fitzgerald G, Daly C, Kiely B. In vitro selection criteria for probiotic bacteria of human origin: correlation with in vivo findings–. The American journal of clinical nutrition. 2001 Feb 1;73(2):386s-92s. 18-    Coeuret V, Gueguen M, Vernoux JP. In vitro screening of potential probiotic activities of selected lactobacilli isolated from unpasteurized milk products for incorporation into soft cheese. Journal of dairy research. 2004 Nov;71(4):451-60. 19-    Hajighasemi M, Mojghani N. Identification and Characterization of Probiotic Properties of Indigenous Lactic Acid Bacteria Based on Their Phenotypic and Genotypic Characteristics. Iranian Journal of Medical Microbiology. 2016 Feb 15;9(4):47-54. 20-    Charteris WP, Kelly PM, Morelli L, Collins JK. Development and application of an in vitro methodology to determine the transit tolerance of potentially probiotic Lactobacillus and Bifidobacterium species in the upper human gastrointestinal tract. Journal of applied microbiology. 1998 May 1;84(5):759-68. 21-    Huang Y, Adams MC. In vitro assessment of the upper gastrointestinal tolerance of potential probiotic dairy propionibacteria. International Journal of Food Microbiology. 2004 Mar 15;91(3):253-60. 22-    Piranfar SH. K Keramanshahi R, Fouladi G. Characteristics of probiotic Lactobacillus strains isolated systems, namely, silage corn and rice bran and cover them with alginate and chitosan polymers to increase stability. JRMS.;1387(35):6. 23-    Jin LZ, Ho YW, Abdullah N, Jalaludin S. Acid and bile tolerance of Lactobacillus isolated from chicken intestine. Letters in applied Microbiology. 1998 Sep 1;27(3):183-5. 24-    Gilliland SE, Staley TE, Bush LJ. Importance of Bile Tolerance of Lactobacillus acidophilus Used as a Dietary Adjunct1. Journal of dairy science. 1984 Dec 1;67(12):3045-51. 25-    Lankaputhra WEV  and Shah NP,  “Survival of Lactobacillusacidophilus and Bifidobacteriumspp in the presence of acid and bile salts,” Cultured Dairy Products Journal. 1995; 30, 2–7.  26-    Meira SM, Helfer VE, Velho RV, Lopes FC, Brandelli A. Probiotic potential of Lactobacillus spp. isolated from Brazilian regional ovine cheese. Journal of Dairy Research. 2012 Feb;79(1):119-27. 27-    Knarreborg A, Jensen SK, Engberg RM. Pancreatic lipase activity as influenced by unconjugated bile acids and pH, measured in vitro and in vivo1. The Journal of nutritional biochemistry. 2003 May 1;14(5):259-65. 28-    Salminen S, von Wright A, Morelli L, Marteau P, Brassart D, de Vos WM, Fondén R, Saxelin M, Collins K, Mogensen G, Birkeland SE. Demonstration of safety of probiotics—a review. International journal of food microbiology. 1998 Oct 20;44(1-2):93-106. 29-    Rönkä E, Malinen E, Saarela M, Rinta-Koski M, Aarnikunnas J, Palva A. Probiotic and milk technological properties of Lactobacillus brevis. International journal of food microbiology. 2003 May 25;83(1):63-74. Ghorbani N, Nateghi L, Taj abadi N, Investigating the possibility of using Lactobacillusplantrum and Lactobacilluskankeei from honey  in the preparation of probiotic pomegranate juice. Journal of food science. 2018;76
شماره صفحه :
از 55 تا 65


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
فاطمه زارعی 1     
لیلا ناطقی
(نویسنده مسئول)
2     
محمدرضا عشقی 3     
شماره های منتشر شده
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .