English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 2446 بازدید ) ( 60 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 1 - شماره 2
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
عنوان مقاله : اثر لاکتوباسیلوس کازیی سویه TD2بر کاهش کلسترول در رت نر نژاد ویستار دیابتی شده با استرپتوزوسین
خلاصه مقاله : مطالعات نشان می‏دهند در برخی از جمعیت‏ها به دلیل اختلال در متابولیسم چربی‏ها در افراد دیابتی باعث بروز بیماری‏های قلبی عروقی می‏شود. پروبیوتیک‏ها میکروارگانیسم‏های زنده و مشخصی هستند که اگر به میزان کافی مورد مصرف قرار گیرند می‏توانند اثرات سلامت‏زایی داشته باشند. بااین‌حال تاکنون مطالعات اندکی در مورد اثر پروبیوتیک‏ها در درمان و پیشگیری دیابت صورت گرفته است. هدف از این مطالعه تأثیر لاکتوباسیلوس کازیی  بر شاخص کلسترول خون در رت‏های دیابتی و سالم است.در این آزمون از 28 موش صحرایی نر نژاد ویستار به چهار گروه شامل گروه کنترل سالم، گروه دیابتی، گروه شامل دریافت‏کننده پروبیوتیک و گروه دیابتی دریافت‏کننده پروبیوتیک تقسیم شدند. برای القای دیابت در رت ها، استرپتوزوسین به میزان mg/kg 60 به‌صورت درون صفاقی تزریق و با اندازه‌گیری مزان قند خون از ایجاد دیابت اطمینان حاصل شد. رت های گروه آزمون به مدت 21 روز ml 1لاکتوباسیلوس کازیی 2TDحاوی 109 سلول باکتری زنده را به‌صورت گاواژ درون معدی دریافت کردند. درنهایت پس از خون‌گیری، میزان کلسترول خون مورد ارزیابی قرار گرفت.نتایج این مطالعات نشان داده که لاکتوباسیلوس کازیی 2TDبه‌طور معنی‌داری (0001/0P) سبب کاهش کلسترول خون در رت‏های دیابتی شده و سبب تغییر معنی‏دار کلسترول خون در رت‏های سالم دریافت‏کننده پروبیوتیک نشد.نتایج حاصل پیشنهاد می‏کنند که لاکتوباسیلوس کازیی سویه 2TDدر پیشگیری از افزایش کلسترول سرم در موش‏های دیابتی، مفید و مؤثر باشند.
کلمات کلیدی : کلسترول سرم، پروبیوتیک، لاکتوباسیلوس کازیی، دیابت
منابع : 1. Matsui T, Tanaka T, Tamura S, Toshima A, Tamaya K, Miyata Y, Tanaka K, Matsumoto K. α-Glucosidase inhibitory profile of catechins and theaflavins. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2007;55(1):p 99-118. 2. Siqueira AF, AlmeidaPititto Bd, Ferreira SR. Cardiovascular disease in diabetes mellitus: classical and non-classical risk factors. Journal of Arquivos Brasileiros de Endocrinologia and Metabologia. 2007;51(2):p 257-268. 3. Kannel WB, McGee DL. Diabetes and cardiovascular disease: the Framingham study. Journal of Jama. 1979;241(19):p 2035-2042. 4. Kannel W, McGee D. Diabetes and glucose tolerance as risk factors for cardiovascular disease: the Framingham study. Journal of Diabetes care. 1979;2(2):p 120-135. 5. Joint F. WHO working group report on drafting guidelines for the evaluation of probiotics in food. London, Ontario, Canada. 2002;p 30-46. 6. Meurman J, Stamatova I. Probiotics: contributions to oral health. Journal of Oral diseases. 2007;13(5):p 443-451. 7. Yadav H, Jain S, Sinha P. Antidiabetic effect of probiotic dahi containing Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus casei in high fructose fed rats. Journal of Nutrition. 2007;23(1):p 62-83. 8. Dendukuri N, Costa V, McGregor M, Brophy JM. Probiotic therapy for the prevention and treatment of Clostridium difficile-associated diarrhea: a systematic review. Journal of Medical Association. 2005;173(2):p 167-173. 9. Ali AA, Velasquez  MT, Hansen CT, Mohamed AI, Bhathena SJ. Effects of soybean isoflavones, probiotics and their interactions on lipid metabolism and endocrine system in an animal model of obesity and diabetes. Journal of nutritional biochemistry. 2004;15(10):p 583-599. 10. Tan K, inflammation and endothelial dysfunction in diabetes mellitus. International Congress Series; 2004:13(8):p 242-253. 11. Anderson JW, Gilliland SE. Effect of fermented milk (yogurt) containing Lactobacillus acidophilus L1 on serum cholesterol in hypercholesterolemic humans. Journal of the American College of Nutrition. 1999;18(1):p 43-54. 12. Marshall VM, Taylor E. Ability of neonatal human Lactobacillus isolates to remove cholesterol from liquid media. Journal of food science and technology. 1995;30(5):p 571-580. 13. Beena A, Prasad V. Effect of yogurt and bifidus yogurt fortified with skim milk powder, condensed whey and lactose-hydrolysed condensed whey on serum cholesterol and triacylglycerol levels in rats. Journal of Dairy Research. 1997;64(03):p 453-462. 14. Ooi LG, Liong MT. Cholesterol lowering effects of probiotics and prebiotics: a review of in vivo and in vitro findings. Journal of molecular sciences. 2010;11(6):p 2499-2507. 15. Gilliland S, Nelson C, Maxwell C. Assimilation of cholesterol by Lactobacillus acidophilus. Journal of Applied and Environmental Microbiology. 1985;49(2):p 377-389. 16. Pereira DI, Gibson GR. Cholesterol assimilation by lactic acid bacteria and bifidobacteria isolated from the human gut. Journal of Applied and Environmental Microbiology. 2002;68(9):p 4689-4697. 17. Pereira DI, Gibson GR. Effects of consumption of probiotics and prebiotics on serum lipid levels in humans. Critical reviews in biochemistry and molecular biology. 2002;37(4):p 259-273.


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
پروانه جعفری
(نویسنده مسئول)
1گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اراک، اراک، ایران Department of Microbiology, Faculty of Science, Islamic Azad University of Arak Branch, Arak, Iran   
حمید بادکوبه هزاوه 2گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، اراک، ایرانIslamic Azad University, Science and Research Branch, Tehran, Iran   
ندا اکبری 3     
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .