English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 195 بازدید ) ( 87 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 5 - شماره 2
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
محورهای مقاله : پژوهشی
عنوان مقاله : مقایسه اثر ضد­میکروبی عصاره­های استخراج شده (خیساندن و فراصوت) گیاه حرا بر باکتری‌های اشرشیا کلی و لیستریا اینوکوآ با رویکرد نوینی از معادلات دیفرانسیل
خلاصه مقاله : در این پژوهش، گیاه حرا با استفاده از روش­های خیساندن و فراصوت توسط حلال­های آب و اتانول عصاره­گیری شد. برای اولین بار از سه مدل دیفرانسیلیJشکل، Sشکل و نیم ­دایره­ای شکلبرای بررسی الگوی تغییرات قطر هاله عدم رشد میکروبی استفاده شد. برای اثبات تعمیم پذیری روش­های مدل­سازی، تغییرات قطر هاله عدم رشد (دیسک دیفیوژن آگار) باکتری­هایاشرشیا کلیو لیستریا اینوکوآناشی از اثر ضد میکروبی عصاره­های مختلف گیاه حرا (اتانولی، اتانولی-فراصوت، آبی و آبی-فراصوت) در هشت سطح غلظتی (mg/ml510، 15، 20، 25، 30، 35 و40) بررسی شد. نتایج نشان داد که هر سه مدل ارائه شده دارای توانایی قابل قبولی جهت مدل­سازی قطر هاله عدم رشد می­باشند، اما مدل نیم ­دایره­ای شکلبا ضریب تبیین (94/0-89/0)، ضریب تبیین اصلاح شده (93/0-87/0)، ضریب تبیین ارزیابی شده متقابل (85/0-80/0)، ریشه مربع میانگین خطا (45/1-96/0) بهترین انتخاب جهت بررسی تغییرات قطر هاله عدم رشد برای لیستریااینوکوآ و مدل Sشکل با ضریب تبیین (95/0-90/0)، ضریب تبیین اصلاح شده (93/0-88/0)، ضریب تبیین ارزیابی شده متقابل (87/0-82/0)، ریشه مربع میانگین خطا (42/0-25/0) بهترین انتخاب جهت بررسی تغییرات قطر هاله عدم رشد برای باکتری اشرشیا کلیبود. نتایج مدل­سازی نشان داد که اثر ضد میکروبی عصاره­های مختلف گیاه حرا (اتانولی، اتانولی-فراصوت، آبی-فراصوت و آبی) بر باکتری لیستریا اینوکوآ بیشتر از باکتری اشرشیاکلی بود. به طور کلی مدل­های نوین دیفرانسیلی ارائه شده به دلیل داشتن پارامتر­های مهم بیولوژیکی امکان درک بهتری از ماهیت بیولوژیک را فراهم کردند
کلمات کلیدی : اثر ضد­میکروبی، فراصوت، قطر هاله عدم رشد، گیاه حرا،  معادلات دیفرانسیل
منابع : Trick WE, Weinstein RA, DeMarais PL, Kuehnert MJ, Tomaska W, Nathan C, et al. Colonization of skilled‐care facility residents with antimicrobial‐resistant pathogens. Journal of the American Geriatrics Society. 2001;49(3):270-6. Noshad M, Hojjati M, Behbahani BA. Black Zira essential oil: Chemical compositions and antimicrobial activity against the growth of some pathogenic strain causing infection. Microbial pathogenesis. 2018; 116:153-7. Badola R, Hussain SA. Valuing ecosystem functions: an empirical study on the storm protection function of Bhitarkanika mangrove ecosystem, India. Environmental Conservation. 2005;32(1):85-92. Alizadeh Behbahani B, Yazdi FT, Shahidi F, Noorbakhsh H, Vasiee A, Alghooneh A. Phytochemical analysis and antibacterial activities extracts of mangrove leaf against the growth of some pathogenic bacteria. Microbial pathogenesis. 2018; 114:225-32. 5. علیزاده بهبهانی، ب. بررسی اثر ضد میکروبی عصاره­هاي آبی و اتانولی برگ گیاه حرا در شرایطin vitroو پرتقال روکش شده با کربوکسی متیل سلولز در شرایطin situپایان نامه کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزي، دانشگاه فردوسی مشهد 1392 Povey, M.J.W., and Mason, T.J. Ultrasound in Food Processing. (Springer Netherlands). 1998. 7. علیزاده بهبهانی، ب.الغونه، ع. طباطبایی، ف. شهیدی، ف. محبی، م. بهینه سازي استخراج عصاره برگ گیاه حرا با استفاده از روش مخلوط و بررسی اثر ضد میکروبی آن بر Escherichia coliEnterococcus faecium   و Listeria innocua . نشریه پژوهش‌های علوم و صنایع غذایی ایران 1395؛ 12 (2): 213-201. Alghooneh A, Alizadeh Behbahani B, Noorbakhsh H, Yazdi FT. Application of intelligent modeling to predict the population dynamics of Pseudomonas aeruginosa in Frankfurter sausage containing Satureja bachtiarica extracts. Microbial pathogenesis. 2015; 85:58-65. Kavuncuoglu H, Kavuncuoglu E, Karatas SM, Benli B, Sagdic O, Yalcin H. Prediction of the antimicrobial activity of walnut (Juglans regia L.) kernel aqueous extracts using artificial neural network and multiple linear regression. Journal of microbiological methods. 2018; 148:78-86. Atsamnia D, Hamadache M, Hanini S, Benkortbi O, Oukrif D. Prediction of the antibacterial activity of garlic extract on E. coli, S. aureus and B. subtilis by determining the diameter of the inhibition zones using artificial neural networks. LWT-Food Science and Technology. 2017; 82:287-295. Gardson, G. D. Neural networks. London: SAGE Publications Ltd. 1998. Alizadeh Behbahani B, Fooladi AAI. Evaluation of phytochemical analysis and antimicrobial activities Allium essential oil against the growth of some microbial pathogens. Microbial pathogenesis. 2018; 114:299-303. Alizadeh Behbahani B, Shahidi F, Yazdi FT, Mortazavi SA, Mohebbi M. Antioxidant activity and antimicrobial effect of tarragon (Artemisia dracunculus) extract and chemical composition of its essential oil. Journal of Food Measurement and Characterization. 2017;11(2):847-63. De Sotillo DR, Hadley M, Holm E. Phenolics in aqueous potato peel extract: extraction, identification and degradation. Journal of Food Science. 1994;59(3):649-51. Alizadeh Behbahani B, Fooladi AAI. Antibacterial activities, phytochemical analysis and chemical composition Makhlaseh extracts against the growth of some pathogenic strain causing poisoning and infection. Microbial pathogenesis. 2018; 114:204-8. Ruguo, Hu., 1999, Food product design: a computer-aided statistical approach: CRC Press. Razavi SM, Alghooneh A, Behrouzian F. Kinetic Modelling of Hydraulic Resistance in Colloidal System Ultrafltration: Effect of Physiochemical and Hydrodynamic Parameters. Journal of Membrane Science and Research. 2017;3(4):296-302. De la Fuente-Blanco S, De Sarabia ER-F, Acosta-Aparicio V, Blanco-Blanco A, Gallego-Juárez J. Food drying process by power ultrasound. Ultrasonics. 2006; 44: e523-e7. Alizadeh Behbahani B, Yazdi FT, Vasiee A, Mortazavi SA. Oliveria decumbens essential oil: Chemical compositions and antimicrobial activity against the growth of some clinical and standard strains causing infection. Microbial pathogenesis. 2018; 114:449-52. Yeganegi M, Yazdi FT, Mortazavi SA, Asili J, Alizadeh Behbahani B, Beigbabaei A. Equisetum telmateia extracts: Chemical compositions, antioxidant activity and antimicrobial effect on the growth of some pathogenic strain causing poisoning and infection. Microbial pathogenesis. 2018; 116:62-7.


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
فریده طباطبائی یزذی
(نویسنده مسئول)
1     
علی الغونه 2     
فتانه بهروزیان 3     
بهروز علیزاده بهبهانی 4     
شماره های منتشر شده
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .