English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 704 بازدید ) ( 63 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 5 - شماره 2
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
محورهای مقاله : پژوهشی
عنوان مقاله : بررسی تأثیر غلطت­های مختلف عصارۀ آبی و الکلی تعدادی از گیاهان دارویی بر رشد بیماری کپک آبی سیب
خلاصه مقاله : بیماری­های پس از برداشت یکی از شایع­ترین دلایل خسارت به میوه­ها و سبزیجات هستند، و سریع­ترین راه کنترل آن استفاده از قارچ­کش­های شیمیایی است. در این مطالعه تأثیر عصاره­های گیاهی شامل چریش، آویشن دنایی، آویشن شیرازی و رازیانه بر بیماری کپک آبی سیب با عامل پنیسلیوم اکسپنسوم[1]، به عنوان جایگزین سموم شیمیایی، بررسی شد. ابتدا تأثیر عصاره­های گیاهی مذکور در آزمایشگاه بر رشد قارچعامل بیماری کپک آبی، به وسیلۀ دو آزمون دیسک کاغذی و اختلاط با محیط کشت، بررسی شد. سپس بر اساس نتایج آزمون­های آزمایشگاهی دو گیاه آویشن دنایی و رازیانه انتخاب و تأثیر آن­ها بر میزان علایم بیماری در شرایط  انبار چهار درجۀ سانتی­گراد مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج آزمون استفاده از دیسک کاغذی نشان داد عصارهای آبی و الکلی آویشن دنایی با غلظت µg/ml500، به ترتیب با mm79/24 و mm65/26 میلی­متر قطر هاله دارای بالاترین اثر بازدارندگی بودند. در آزمون اختلاط عصاره­های گیاهی با محیط کشت نیز نتایج دقیقاً همانند آزمون دیسک بود و غلظت ppm2000 از عصاره­های آبی و الکلی از آویشن دنایی توانست به میزان 49/62 و 66/72 درصد نسبت به شاهد، میزان رشد قارچ را کاهش دهد. نتایج حاصل از آزمون انباری نشان داد مساحت لکۀ ایجاد شده در تیمار عصاره­های آبی و الکلی آویشن دنایی با غلظت­ شش در 1000 به ترتیب به میزان 52/70 و 69/85 درصد در مقایسه با شاهد کاهش نشان داد، به عبارت دیگر این غلظت از عصاره­های آبی و الکلی آویشن دنایی بیشترین کنترل کنندگی بر بیماری را در انبار از خود نشان دادند. بر اساس یافته­­های این تحقیق عصاره­های گیاهان دارویی آویشن دنایی و شیرازی پتانسیل کنترل بیماری های گیاهی به خصوص بعد از برداشت را دارند، و می­توان از آن­ها به عنوان عوامل کنترل طبیعی به جای سموم شیمیایی استفاده نمود.[1]Penicillium expansum
کلمات کلیدی : آویشن، چریش، رازیانه، کپک آبی سیب
منابع : He D, Zheng X, Yin Y, Sun P, Zhang H. Yeast application for controlling apple postharvest diseases associated with Penicillium expansum. Botanical Bulletin of Academia Sinica (Taipei), 2003; 44, 211–216. Gholamnejad J, Etebarian HR, Sahebani NA, and Roustaee A. Characterization of biocontrol activity of two yeast strains from Iran against blue mould of apple in order to reduce the environmental pollution. Journal of International Environmental Application and Science, 2009; 4(1), 28-36. Gholamnejad J. Studies on biological control of blue mold in apple by some yeast isolates and their mechanisms of antagonism, M. Sc. dissertation, University of Tehran. 2009; P: 152. (In Farsi). Bae YA, Cai GB, Kim SH, ZO YG, Kong Y. 2009. Modular evolution of glutathione peroxidase genes in association with different biochemical properties of their encoded proteins in invertebrate animals. BMC Evolutionary Biology. 2009; 9(7): 22-29. Gholamnejad J, Etebarian HR, Roustaee, A, Sahebani N. Biological control of apple blue mold by   isolates of Saccharomyces cerevisiae.  Journal of Plant Protection research, 2009a; 49:270-275. Gholamnejad, J., Etebarian, HR., Naserinasab, F. Induction of defense responses and biological control of blue mold of apple fruit (Penicillium expansum) with Rhodotorula mucilaginosa A1. Researches plant pathology, 2013; 1(4): 47-60. Tripathi, A., Sharma, N. In vitro efficacy of Hyptis suaveolens L. (Poit.) essential oil on growth and morphogenesis of Fusarium oxysporum f. sp. gladioli (Massey) Snyder & Hansen. World Journal of Microbiology and Biotechnology, 2009; 25, 503-512. Younes, DA., Varella, CA., Gales, OA., Reis,.GA., Goncalves, SH., Sader, BJ Sufferdini. Screening of antimicrobial extracts from plants native to the Brazilian Amazon rainforest and. N. R Brazilian Journal of Medical Research. forest Atlantic, 2004; 37, 379-384. Newman, MC., Clements, WH.,2008, Ecotoxicology: A comprehensive treatment. USA: CRC Press. p.852. Gholamnezhad J., Sanjarian F., Mohammadi goltapeh E., Safaei N., Razavi Kh.  Study of Wheat ESTs in its interaction with Mycosphaerella graminicola. Iranian Journal of Agricultural Biotechology, 2015; 7(2): 87-103. Bakkali F, Averbeck S, Averbeck D, Idaomar M. Biological effects of essential oils. A review. Food Chemistry Toxicology. 2008; 46: 446–475. Wang, JW., Zheng, LP., Wu, JY., Tan, RY. Involvement of nitric oxide in oxidative burst, phenylalanine ammonia-lyase activation and Taxol production induced by low-energy ultrasound in Taxus yunnanensis cell suspension cultures. Nitric Oxide, 2006; 15: 351-358. Gholamnezhad, J. Effect of plant extracts on activity of some defense enzymes of apple fruit in interaction with Botrytis cinerea. Journal of Integrative Agriculture, 2018; 17(0): 1-10. Gholamnezhad, J., 2017. Effect of plant extracts against apple gray mold caused by Botrytis cinerea. Applied Microbiology In Food Industries, 3(1): 53-66. Romano, M. L., Gullino, M. L., Garibaldi, A. Evaluation of the sensitivity to several fungicides of post-harvest pathogens in North-western Italy. Mededelingen van de Faculteit Landbouw weten schappen Universiteit Gent, 1983; 48, 591–602. Abdul Aziz H, Omran A, Zakaria WR. H2O2 Oxidation of Pre-Coagulated Semi Aerobic Leachate. International Journal of Environmental Research. 2010; 4 (2): 209-216. Meliss, TGS., Sponia, MS., Terezinha, GFMB., Cardarelli, P., Therezinha, CBT. Studies on antimicrobial activity in vitro of Physalis angulata L. (Solanaceae) fraction and physalin B bringing out the importance of assay determination. Mem inst Oswaldo Cruz Rio de Janerio, 2005; 100 (7): 779 - 82. Bahraminejad S, Asenstorfer RE, Riley IT, Schultz CJ. Analysis of the antimicrobial activity of flavonoids and saponins isolated from the shoots oats (Avena sativa L.). Journal of Phytopathology, 2008; 4(3):156 -162. Azimim AA, Delnavaz HB, Mansour GA. Antifungal effect of aqueous alcoholic and phenolic extracts of seed and leaves of Sorghum bicoloragainst Fusarium solaniFusarium poa in Persian. Journal of Medicinal Plants, 2006; 6 (1): 26 - 32. Gholamnezhad J, Sanjarian F, Mohammadi goltapeh E, Safaei N, Razavi Kh. Evaluation of housekeeping gene expression of wheat interaction against Mycosphaerella graminicola with Reverse northern dot blot method. Crop Biotechnology. 2016a; 12:1-10. (In Farsi). Hadian S, Rahnama K. Comparing Neem extract with chemical control on Fusarium oxysporum and Meloidogyne incognita complex of tomato. Advances in Environmental Biology. 2011; 5(8), 2052-2057. Gholamnezhad J., Sanjarian F., Mohammadi goltapeh E., Safaei N, Razavi Kh. The evaluation of salicylic acid effect on septorios disease by Mycospharella graminicolaResearch in Plant Pathology. 2013;2(2):35-46. Etebarian, HR., Sholberg, PL., Eastwell, KC., Sayler, RJ. Biological control of apple blue mold with Pseudomonas fluorescens.  Canadian Journal of Microbiology, 2005; 51: 591-598. Batta YA. Effect of treatment with Trichoderma harzianum Rifai formulated in invert emulsion on postharvest decay of apple blue mold. International Journal of Food Microbiology. 2004; 96 (3): 281−288. Nashwa, SMA., Abo-Elyousr, KAM., (2012). Evaluation of various plant extracts against the early blight disease of tomato plants under greenhouse and field conditions. Plant Protection Science, 2012; 48, 74ñ 79. Duraipandian, V., Ayyanar, M. and Ignacimthu, S., 2006. Antimicrobial activity of some ethnomedicinal plants used by Paliyar tribe from Tamil Nadu, India. BMC Complementary and Alternative Medicine, vol. 6, no. 35, p. 1-7. Dulger, B., Gonuz, A. Antimicrobial activity of certain plants used in Turkish Traditional Medicine. Asian Journal of Plant Sciences, 2004; 3(1): 104-107. Pai, MR., Acharya, LD.. and Udupa, N., 2004. Evaluation of antiplaque activity of Azadirachta indica leaf extract gel – a 6-week clinical study. Journal of Ethnopharmacology, 2004; 90, 99-103. Shariatifar, N., 2012. Quantitative and qualitative study of phenolic compounds and antioxidant activity of plant pulicaria gnaphalodes. The Horizon of Medical Sciences, 2012; 4(2), 35-42. Robards, K., Kerr, A., Patsalides, E.  Rancidity and its measurement in edible oils and snack foods: a review. Analyst, 1988; 113: 213-224. Blumenthal M, Goldberg A, Brinckmann J. Herbal Medicine, Expanded Commission. E Monographs. Integrative Medicine Communications, Newton, 2000; 376-378. Rasooli, I., and Mirmostafa, S.A. Bacterial susceptibility to and chemical composition of essential oils from Thymus kotschyanus and Thymus persicus. J. Agric. Food Chem. 2003; 51: 2200- 2205. Nickavar, B., Mojab, F., and Dolat-abadi, R. Analysis of the essential oils of two Thymus species from Iran. Food Chemistry, 2005; 90, 609-611. Sefidkon, F., and Askari, F. (2002). Essential oil composition of 5 Thymus species. Iranian Medicinal and Aromatic Plants Res. 12: 29 -51. Deein W, Thepsithar C, Thongpukdee A. In vitro culture medium sterilization by chemicals and Essential oils without autoclaving and growth of chrysanthemum nodes. World Academy of Science, Engineering and Technology. 2013; 78:1038-1041. Gholamnejad J, Etebarian HR, Sahebani NA, and Roustaee A. 2009b. Characterization of biocontrol activity of two yeast strains from Iran against blue mould of apple in order to reduce the environmental pollution. Journal of International Environmental Application and Science, 4(1), 28-36. Carson CF, Hammer KA. Riley TV. Melaleuca alternifolia (Tea Tree) Oil: a Review of Antimicrobial and Other Medicinal Properties, Clin. Microb. Rev. 2006; 19: 150-62. Gholamnejad J, Etebarian HR, Sahebani N. 2010. Biological control of apple blue mold with Candida membranifaciens and Rhodotorula mucilaginosaAfrican Journal of Food Science, 2010; 4: 001-007. Chaieb K, Hajlaoui H, Zmantar T, Kahla-Nakbi AB, Rouabhia M, Mahdouani K, Bakhrouf A. The chemical composition and biological activity of clove essential oil Eugenia caryophyllata (Syzigium aromaticum L. Myrtaceae): a short review. Phytotherapy Research, 2012; 21: 501-506. Arras G, Vsai M. Fungitoxic activity of 12 essential oils against four postharvest citrus pathogens: chemical analysis of Thymus capitates oil and its effect in subatomospheric pressure condition. Journal of Food Protection. 2001; 64:1025-1029. Akbar S. Antifungal Activity of Thymus vulgaris L. and Origanum vulgare L. against Fluconazol-Resistant and Susceptible Candida albicans Isolates. 2007; 1(3): 53-62. Yahyaabadi, S., Zibanejad, E., Doudi, M. 2011. Effect of some of plant extracts on the growth of two Aspergillus species. Journal of Herbal Drugs, 2011; 2(1): 69-81.


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
اسماعیل زنگویی 1     
عیدی بازگیر
(نویسنده مسئول)
2     
جلال غلام نژاد 3     
مصطفی درویش نیا 4     
شماره های منتشر شده
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .