English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 84 بازدید ) ( 24 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 5 - شماره 3
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
محورهای مقاله : پژوهشی
عنوان مقاله : بهینه‌سازيفرمولاسیون فیلمخوراکیترکیبی (متیل سلولز، نشاسته ذرت و پودر آب پنیر)حاویسويهپروبیوتیک لاکتوباسیلوس ‌رامنوسوسبا استفاده از روش سطح پاسخ
خلاصه مقاله : در این پژوهش فیلم مرکب متشکل ازمتیل­سلولز (1، 5/2 و 4 درصد)، کنسانتره پروتئین آب پنیر (2، 4 و 6 درصد)، نشاسته ذرت (1، 2 و 3 درصد) و گلیسرول به عنوان نرم­کننده در غلظت ثابت(5/2 درصد) و باکتری پروبیوتیک  لاکتوباسیلوس­رامنوسوس ( با غلظت CFU/ml107×5/1)  تهیه شد. سپس  ویژگی­های فیزیکوشیمیایی (ضخامت، نفوذ پذیری به بخار آب، رطوبت، انحلال پذیری و تغییرات رنگ) و مکانیکی (درصد ازدیاد طول ونیروی لازم جهت پاره شدن) فیلم  و میزان زنده مانی باکتری لاکتوباسیلوس ‌رامنوسوس اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که افزایش درصد متیل­سلولز، پروتئین آب پنیر و نشاسته ذرت سبب افزایش میزان ضخامت، رطوبت، نیروی لازم برای پاره شدن، تغییرات رنگ و میزان زنده­مانی باکتری لاکتوباسیلوس رامنوسوس و کاهش انحلال‌پذیری و میزان نفوذ‌پذیری به بخارآب شد. در مجموع فرمول پایه فیلم (غلظت متیل­سلولز 08/2 درصد، کنسانتره پروتئین آب پنیر 13/2 درصد و نشاسته ذرت 14/1 درصد) سبب بهبود ویژگی‌های فیزیکوشیمایی و مکانیکی فیلم خوراکی و بهبود زنده­مانی باکتری پروبیوتیک شد.
کلمات کلیدی : فیلم خوراکی، کنسانتره پروتئین آب پنیر، متیل سلولز، نشاسته ذرت
منابع : 1.   Jayasekara, R., et al., Preparation, surface modification and characterisation of solution cast starch PVA blended films. Polymer testing, 2004231): p. 17-27. 2.   Artharn, A., T. Prodpran, and S. Benjakul, Round scad protein-based film: storage stability and its effectiveness for shelf-life extension of dried fish powder. LWT-Food Science and Technology, 20094271238-1244 3.   Tavera-Quiroz, M.J., et al., Green apple baked snacks functionalized with edible coatings of methylcellulose containing Lactobacillus plantarum. Journal of Functional Foods, 201516164-173 4.   Embuscado, M.E. and K.C. Huber, Edible films and coatings for food applications. Vol. 92009: Springer 5.   Soukoulis, C., et al., Compositional and physicochemical factors governing the viability of Lactobacillus rhamnosus GG embedded in starch-protein based edible films. Food hydrocolloids, 201652876-887 6.   deWit, J.N. and G. Klarenbeek, Effects of various heat treatments on structure and solubility of whey proteinsJournal of Dairy Science, 19846711): p. 2701-2710. 7.   Perez‐Gago, M., et al., Effect of solid content and lipid content of whey protein isolate‐beeswax edible coatings on color change of fresh‐cut apples. Journal of food science, 20036872186-2191 8.   Ebrahimi, B., et al., Survival of probiotic bacteria in carboxymethyl cellulose-based edible film and assessment of quality parameters. LWT, 20188754-60 9.   Tripathi, M.K. and S.K. Giri, Probiotic functional foods: Survival of probioticsduring processing and storage. Journal of functional foods, 20149: p. 225-241. 10.Doron, S., D.R. Snydman, and S.L. Gorbach, Lactobacillus GG: bacteriology and clinical applications. Gastroenterology Clinics, 2005343483-498 11.Gardiner, G.Eet al., Oral administration of the probiotic combination Lactobacillus rhamnosus GR-1 and L. fermentum RC-14 for human intestinal applications. International Dairy Journal, 2002122-3191-196 12.Ojagh, S.M., et al., Effect of chitosan coatingsenriched with cinnamon oil on the quality of refrigerated rainbow trout. Food chemistry, 20101201193-198 13.Taqi, A., et al., Effect of different concentrations of olive oil and oleic acid on the mechanical properties of albumen (egg white) edible films. African Journal of Biotechnology, 2011106012963-12972 14.Ghanbarzadeh, B. and H. Almasi, Physical properties of edible emulsified films based on carboxymethyl cellulose and oleic acid. International journal of biological Macromolecules, 201148144-49 15.Kokoszka, S., et al., Protein and glycerol contents affect physico-chemical properties of soy protein isolate-based edible films. Innovative Food Science & Emerging Technologies, 2010113503-510 16.Gounga, M.E., SY. Xu, and Z. Wang, Whey protein isolate-based edible films as affected by protein concentration, glycerol ratio and pullulan addition in film formation. Journal of Food Engineering, 2007834521-530 17.Amankwaah, C., Incorporation of selected plant extracts into edible chitosan films and the effect on the antiviral, antibacterial and mechanical properties of the material. 2013, The Ohio State University 18.Ozdemir, M. and J.D. Floros, Optimization of edible whey protein films containing preservatives for water vapor permeability, water solubility and sensory characteristics. Journal of Food Engineering, 2008862215-224 19.Kanmani, P. and S.T. Lim, Development and characterization of novel probiotic-residing pullulan/starch edible films. Food chemistry, 201314121041-1049 20.Ghanbarzadeh, B., H. Almasi, and A.A. Entezami, Physical properties of edible modified starch/carboxymethyl cellulose films. Innovative food science & emerging technologies, 2010114697-702 21.بهبهانی ل. و اصیلی م. تأثير پوشش خوراکي متيل سلولز بر خصوصيات کيفي و ميکروبي خرماي کبکاب.نوآوري در علوم و فناوري غذايي.ُ 1397، 10(3):31-40. 22.Krochta, J.M., Proteins as raw materials for films and coatings: definitions, current status, and opportunities. Protein-based films and coatings, 20021. 1-40 23.Choi, W.S. and J.H. Han, Physical and mechanical properties of pea‐protein‐based edible films. Journal of Food Science, 2001662319-322 24.Stading, M., Å. Rindlav-Westling, and P. Gatenholm, Humidity-induced structural transitions inamylose and amylopectin films. Carbohydrate polymers, 2001453209-217. 25.Martins, J.T., et al., Synergistic effects between κ-carrageenan and locust bean gum on physicochemical properties of edible films made thereof. Food Hydrocolloids, 2012; (2)29: 280-289 26.Fareez, I.M., et al., Chitosan coated alginate–xanthan gum bead enhanced pH and thermotolerance of Lactobacillus plantarum LAB12. International journal of biological macromolecules, 2015721419-1428 27.Mosilhey, S.H., Influence of different capsule materials on the physiological properties of microencapsulated Lactobacillus acidophilus. 2003, Universitäts-und Landesbibliothek Bonn 28.سخاوتی زاده س,  لاري م ا. و  قیصري ح.  ارتقا خصوصیات فیزیکوشیمیایی پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوس به وسیله ریز پوشانی اکستروژن دولایه با آلژینات سدیم و صمغ زودو. مجله علو و صنایع غذایی. 2018، 20(18): 8787-2008. 29.Soukoulis, C., et al., Stability of Lactobacillus rhamnosus GG in prebiotic edible films. Food Chemistry, 2014;159: 302-308 30.Pereira, J.O., et al., Edible films as carrier for lactic acid bacteria. LWT, 201673543-550 31.ابراهیمی, ب., محمدی،ر،.  مرتضویان، س. ا م.،   شجاعی علی آبادی، س.1397.  افزودن باکتری‌های پروبیوتیک به فیلم خوراکی بر پایه کربوکسی متیل سلولز وانذازه کیری میزان زنده مانی در دو دمای یخچالی و محیط. تحقیقات مهندسی صنایع غذایی/ جلد 17/  شماره65/ تابستان  90


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
رویا امیری قندشتنی 1     
اسماعیل عطای صالحی
(نویسنده مسئول)
2     
علی محمدی ثانی 3     
معصومه مهربان سنگ آتش 4     
امید صفری 5     
شماره های منتشر شده
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .