English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 213 بازدید ) ( 12 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 6 - شماره 1
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
محورهای مقاله : پژوهشی
عنوان مقاله : بهینه­سازی تولید اسیدلاکتیک توسط باکتری پروبیوتیکباسیلوس کوآگولانس با استفاده از منبع کربنی ارزان قیمت
خلاصه مقاله : در تحقیق حاضر تاثیر دمای گرمخانه گذاری (°C40 تا °C 60)، زمان تخمیر (h48 تاh  72) و غلظت­های پرمیت (5 تا 10 درصد) و ویناز (0 تا 15 درصد) به عنوان متغیرهای تخمیر بر میزان تولید و راندمان اسیدلاکتیک با استفاده از طرحآماری Box-Behnkenمورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد هر چهار متغیر مستقل مورد مطالعه بر میزان تولید اسیدلاکتیک اثر معنی دار داشت (05/0>p). همچنین از چهار فاکتور مورد مطالعه فقط اثر زمان بر راندمان اسیدلاکتیک معنی دار نبود (05/0p). بهینه­سازی با استفاده از روش تابع مطلوبیت نشان داد که حداکثر تولید اسیدلاکتیک توسط باسیلوس کواگولانس در دمای °C41، مدت زمان تخمیرh  63 ، مقدار پرمیت و ویناز به عنوان محیط تخمیر به ترتیب برابر با 5/8  و 10 (درصد W/V) می­باشد. میزان تولید اسیدلاکتیک در این شرایط برابر با g/L23/10 شد.در نهایت از دستگاه HPLCجهت تایید میزان تولید اسیدلاکتیک استفاده شد.
کلمات کلیدی : اسیدلاکتیک،باسیلوس کواگولانس، بهینه­سازی، راندمان
منابع : 1. Wee, Y. J., Kim, J. N., & Ryu, H. W. (2006). Biotechnological production of lactic acid and its recent applications. Food Technology and Biotechnology44(2), 163-172. 2. Narayanan, N., Roychoudhury, P. K., & Srivastava, A. (2004). L (+) lactic acid fermentation and its product polymerization. Electronic journal of Biotechnology7(2), 167-178. 3. Tellez-Luis, S. J., Moldes, A. B., Vazquez, M., & Alonso, J. L. (2003). Alternative media for lactic acid production by Lactobacillus delbrueckii NRRL B-445. Food and Bioproducts Processing81(3), 250-256. 4. John, R. P., Sukumaran, R. K., Nampoothiri, K. M., & Pandey, A. (2007). Statistical optimization of simultaneous saccharification and L (+)-lactic acid fermentation from cassava bagasse using mixed culture of lactobacilli by response surface methodology. Biochemical Engineering Journal36(3), 262-267. 5. Bruno-Barcena, J. M., Ragout, A. L., Cordoba, P. R., & Sineriz, F. (1999). Continuous production of L (+)-lactic acid by Lactobacillus casei in two-stage systems. Applied Microbiology and Biotechnology51(3), 316-324. 6. Barshan, S., Bari, M. R., Almasi, H., & Amiri, S. (2019). Optimization and characterization of bacterial cellulose produced by Komagatacibacter xylinus PTCC 1734 using vinasse as a cheap cultivation medium. International Journal of Biological Macromolecules 7. Hidalgo, K. (2009). Vinasse in feed: Good for animal and environment. Feed tech13(5), 18-20. 8. Aparicio, J. D., Benimeli, C. S., Almeida, C. A., Polti, M. A., & Colin, V. L. (2017). Integral use of sugarcane vinasse for biomass production of actinobacteria: Potential application in soil remediation. Chemosphere181, 478-484. 9. Dos Santos, J. D., da Silva, A. L. L., da Luz Costa, J., Scheidt, G. N., Novak, A. C., Sydney, E. B., & Soccol, C. R. (2013). Development of a vinasse nutritive solution for hydroponics. Journal of environmental management114, 8-12. 10. DA SILVA, A. L. L., Costa, J. D. L., Gollo, A. L., Dos Santos, J. D., Forneck, H. R., Biasi, L. A., ... & Soccol, C. R. (2014). Development of a vinasse culture medium for plant tissue culture. Pak. J. Bot46(6), 2195-2202. 11. Gollo, A. L., Silva, A. L. L., Lima, K. K. D., Costa, J. L., Camara, M. C., Biasi, L. A., ... & Soccol, C. R. (2016). Developing a plant culture medium composed of vinasse originating from Haematococcus pluvialis culture. Pakistan Journal of Botany48(1), 295-303. 12. Safari, M., & SHAH, N. R. (2001). Organoleptic characteristics of whey treated by cation exchange resin. 13. Tango, M. S. A., & Ghaly, A. E. (1999). Effect of temperature on lactic acid production from cheese whey using Lactobacillus helveticus under batch conditions. Biomass and bioenergy16(1), 61-78. 14. Gonzalez, M. I., Alvarez, S., Riera, F., & Alvarez, R. (2007). Economic evaluation of an integrated process for lactic acid production from ultrafiltered whey. Journal of food engineering80(2), 553-561. 25. Amiri, S., Mokarram, R. R., Khiabani, M. S., Bari, M. R., & Khaledabad, M. A. (2019). Exopolysaccharides production by Lactobacillus acidophilus LA5 and Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB12: Optimization of fermentation variables and characterization of structure and bioactivities. International journal of biological macromolecules123, 752-765. 16. Patel, M. A., Ou, M. S., Harbrucker, R., Aldrich, H. C., Buszko, M. L., Ingram, L. O., & Shanmugam, K. T. (2006). Isolation and characterization of acid-tolerant, thermophilic bacteria for effective fermentation of biomass-derived sugars to lactic acid. Appl. Environ. Microbiol.72(5), 3228-3235. 17. Abdel-Banat, B. M., Hoshida, H., Ano, A., Nonklang, S., & Akada, R. (2010). High-temperature fermentation: how can processes for ethanol production at high temperatures become superior to the traditional process using mesophilic yeast? Applied microbiology and biotechnology85(4), 861-867. 18. Bischoff, K. M., Liu, S., Hughes, S. R., & Rich, J. O. (2010). Fermentation of corn fiber hydrolysate to lactic acid by the moderate thermophile Bacillus coagulans. Biotechnology letters32(6), 823-828. 19. Ma, K., Maeda, T., You, H., & Shirai, Y. (2014). Open fermentative production of L-lactic acid with high optical purity by thermophilic Bacillus coagulans using excess sludge as nutrient. Bioresource technology151, 28-35. 20. Miller, G. L. (1959). Use of dinitrosalicylic acid reagent for determination of reducing sugar. Analytical chemistry31(3), 426-428. 21. Lowry, O. H., Rosebrough, N. J., Farr, A. L., & Randall, R. J. (1951). Protein measurement with the Folin phenol reagent. Journal of biological chemistry193, 265-275. 22 Waterborg, J. H., & Matthews, H. R. (1984). The Burton assay for DNA. In Nucleic Acids (pp. 1-3). Humana Press. 23. Trigueros, D. E. G., Fiorese, M. L., Kroumov, A. D., Hinterholz, C. L., Nadai, B. L., & Assunção, G. M. (2016). Medium optimization and kinetics modeling for the fermentation of hydrolyzed cheese whey permeate as a substrate for Saccharomyces cerevisiae var. boulardii. Biochemical Engineering Journal110, 71-83. 24. De Baere, S., Eeckhaut, V., Steppe, M., De Maesschalck, C., De Backer, P., Van Immerseel, F., & Croubels, S. (2013). Development of a HPLC–UV method for the quantitative determination of four short-chain fatty acids and lactic acid produced by intestinal bacteria during in vitro fermentation. Journal of pharmaceutical and biomedical analysis80, 107-115. 25. Di Cagno, R., Coda, R., De Angelis, M., & Gobbetti, M. (2013). Exploitation of vegetables and fruits through lactic acid fermentation. Food Microbiology33(1), 1-10. 26. Soriano-Perez, S., Flores-Velez, L., Alonso-Davila, P., Cervantes-Cruz, G., & Arriaga, S. (2012). Production of lactic acid from cheese whey by batch cultures of Lactobacillus helveticus. Annals of microbiology62(1), 313-317. 27. Rezvani F, Ardestani F, Najafpour Q. Evaluation and comparison of fermentation process of lactic acid production by five different strains of Lactobacillus in batch immersed culture on whey medium. Innovation in Food Science and Technology, 2016; 8 (2): 83-91. 28. McCue, P. P., & Shetty, K. (2005). Phenolic antioxidant mobilization during yogurt production from soymilk using Kefir cultures. Process Biochemistry40(5), 1791-1797. 29. Madureira, A. R., Soares, J. C., Amorim, M., Tavares, T., Gomes, A. M., Pintado, M. M., & Malcata, F. X. (2013). Bioactivity of probiotic whey cheese: characterization of the content of peptides and organic acids. Journal of the Science of Food and Agriculture93(6), 1458-1465. 30. Virtanen, T., Pihlanto, A., Akkanen, S., & Korhonen, H. (2007). Development of antioxidant activity in milk whey during fermentation with lactic acid bacteria. Journal of applied microbiology102(1), 106-115.


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
حامد محمدپور 1     
محمود رضازاده باری
(نویسنده مسئول)
2     
محمد علیزلده خالد آباد 3     
صابر امیری 4     
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .