English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 182 بازدید ) ( 18 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 6 - شماره 1
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
محورهای مقاله : پژوهشی
عنوان مقاله : بررسی و بهینه­یابی پارامتر­های عملیاتی موثر در فرایند خشک­كردن خمیرمایه به روش تاگوچی و سطح پاسخ
خلاصه مقاله : مخمرها را می­توان در زمره­ی قدیمی­ترین میکروارگانیسم­های صنعتی مورد استفاده توسط بشر دانست. خمیرمایه یک محصول ضروری و لازم برای پخت نان بوده و مسئول ورآوردن و تخمیر مطلوب خمیر و ایجاد عطر و طعم در نان می­باشد. از عوامل موثر در حصول یک مخمر مناسب ایجاد بهترین شرایط خشک کردن آن است. یکی از روش­های رایج و موثر در خشک کردن صنعتی مخمر­ها روش بستر­سیال است. در این تحقیق تاثیر فاکتورهایی نظیر دمای خشک­کن، مقدار هوادهی و مقدار ماده محافظت کننده (سورفاکتانت) که ابتدا به روش تاگوچی به عنوان موثرترین فاکتورها انتخاب شدند بر میزان CO2آزاد شده، رطوبت و درصد زنده مانی مخمرها به روش آماری سطح پاسخ مورد بررسی قرار گرفتند و در نهایت بهینه­یابی شدند. بر اساس نتایج بدست آمده، بهترین شرایط خشک کردن مخمر به روش بستر سیال در دمای ⁰C8/39، هوادهی به مقدار m3/h15600 و میزان سورفاکتانت gr/kg9/11 مخمر با نرم افزار مینی تب تعیین شد که بر این اساس بیشترین زنده­مانی (8/78 درصد)، کمترین رطوبت (37/5 درصد) و بیشترین مقدار تولید گاز CO2cc/2h1390) برای مخمر­ها بدست آمد.
کلمات کلیدی : بسترسیال، تاگوچی، زنده مانی، سورفاکتانت، مخمر
منابع : Amiri-Rigi, A, Abbasi S, and Martin G. Scanlon. Enhanced lycopene extraction from tomato industrial waste using microemulsion technique: optimization of enzymatic and ultrasound pre-treatments. Innovative Food Science & Emerging Technologies, 2016; 35: 160-167. Eskin, Michael, and David S. Robinson. Antioxidants and shelf life of foods. Food shelf life stability. CRC Press, 2000. 187-222. Pezeshki, P., Maskooki, A., Elahi, M and Mortazavi, Seyed.A. Study and comparison of Date, Raisin and whey protein replacement instead Molasses in Bakingyeast (S. cerevisiae) production.Iranian Food Science and Technology Research Journal, 2014; 10(1):1-8.  Rodríguez-Porrata, B., Novo, M., Guillamón, J., Rozes, N., Mas, A. and Otero, R. C. Vitality enhancement of the rehydrated active dry wine yeast. International journal of food microbiology, 2008; 126(1-2): 116-122. Ahi, M., M. S. Hatamipour, and A. Goodarzi. Optimization of leavening activity of baker's yeast during the spray-drying process. Drying Technology, 2010; 28 (4):490-494. Hovmand, S.  Fludized bed drying. In: Mujumdar, A.S. (Ed.), Handbook of Industrial Drying.Marcel Dekker, New York, USA, 1995: 195-248. Dunlap, Christopher A and David A. Schisler. Fluidized-bed drying and storage stability of Cryptococcus flavescens OH 182.9, a biocontrol agent of Fusarium head blight. Biocontrol Science and Technology,2010; 20(5): 465-474. Akbari, H., Karimi, K., Lundin, M. and Taherzadeh, M. J. Optimization of baker's yeast drying in industrial continuous fluidized bed dryer. Food and Bioproducts processing, 2012; 90(1): 52-57. Cerrutti, P., De Huergo, M. S., Galvagno, M., Schebor, C. and del Pilar Buera, M. Commercial baker's yeast stability as affected by intracellular content of trehalose, dehydration procedure and the physical properties of external matrices. Applied microbiology and biotechnology, 2000; 54(4): 575-580. Mahmoudzadeh, SR., Jafari, JG and Parhizkar, M. The comparison of effect of SMS and SPL as surfactant on durability of Saccharomyces Cerevisiae. The national conference of innovation sciences and technologies in Food Science, Torbat heydarie Branch, Islamic Azad University, Iran. 2012. CDI: https://www.civilica.com/Paper-NCSNTFI01-NCSNTFI01_031.html. Research Institute for Baker’s Yeast (VH Berlin), SOP-Nr:H04. 2010. Peighambardoust, S. H., Fallah, E., Hamer, R. J. and Van der Goot, A. J.  Aeration of bread dough influenced by different way of processing. Journal of cereal science, 2010; 51(1): 89-95. Mujumdar, Arun S. practical guide to industrial drying. Exergex Corporation, 2000 Kishk, Y. F. M., and H. E. El Sheshetawy. Optimization of ginger (Zingiber officinale) phenolics extraction conditions and its antioxidant and radical scavenging activities using response surface methodology. World Journal Dairy and Food Science, 2010; 5: 188-196. Amarowicz, R., Pegg, R. B., Rahimi-Moghaddam, P., Barl, B. and Weil, J. A. Free-radical scavenging capacity and antioxidant activity of selected plant species from the Canadian prairies. Food chemistry, 2004; 84(4): 551-562. Adibkia, K., Barzegar-Jalali, M., Javadzadeh, Y. and Maheri-Esfanjani, H. A review on the methods and applications of spray drying technology. Pharmaceutical Sciences, 2012; 18(2):119-32. Adamiec, J., Kaminski, W., Markowski, A. S. and Strumillo, C. Drying of biotechnological products. Handbook of industrial drying, 1995;2: 775-808. Casimir, Akoh. C. and Min, B. David. Food lipids chemistry, Nutrition, and Biotechnology. Boca Raton, CRC Press. FL, 2008: 409.


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
مهدی خجسته 1     
وحید حکیم زاده
(نویسنده مسئول)
2     
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .