English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 73 بازدید ) ( 10 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 6 - شماره 3
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
محورهای مقاله : پژوهشی
عنوان مقاله : کنترل تلفیقی پوسیدگی خاکستری پیاز در شرایط آزمایشگاه و انبار
خلاصه مقاله : هدف این تحقیق بررسی کنترل تلفیقی عامل پوسیدگی خاکستری پیاز توسط قارچ تریکودرما و سموم شیمیایی شامل کاربندازیم و مانکوزب می‌باشد. به این منظور جداسازی قارچ تریکودرما از خاک مزارع پیاز با استفاده از محیط اختصاصی انجام و شناسایی جدایه ها در حد جنس با استفاده از کلید گمس و بیستانجام گرفت. قارچ عامل پوسیدگی خاکستری نیز از نمونه‌های پیاز آلوده به کپک خاکستری از انبارهای شهرستان کهنوج جدا سازی و شناسایی گردید. نتایج نشان داد میانگین بازدارندگی از رشد قارچ تریکودرما علیه قارچ بوتریتیس در شرایط آزمایشگاه 61/51 درصد بود. همچنین میانگین درصد بازدارندگی از رشد متابولیت‌های فرار 14/38 درصد و متابولیت‌ غیر فرار قارچ تریکودرما علیه قارچ عامل پوسیدگی پیاز در دو تیمار 5 و ml10 به ترتیب به ترتیب 78/26 درصد و 27/49 درصد بود. نتایج حاصل از بررسی میزان فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز در نمونه‌های پیاز تیمار شده با تریکودرما نشان از افزایش میزان هر دو آنزیم داشت. استفاده همزمان قارچ تریکودرما و دو سم کاربندازیم و مانکوزب به میزان 100 درصد باعث بازدارندگی از رشد قارچ‌ بوتریتیس در شرایط آزمایشگاه و انبار شد. در صورتی­که به کار بردن قارچ تریکودرما به تنهایی به میزان 18/68 درصد باعث بازدارندگی از رشد بوتریتیس در شرایط آزمایشگاه شد. علاوه بر این درحالت تلفیقی غلظت استفاده شده از سموم ppm500 بود که کمتر از میزان استفاده این سموم در حالت معمولی است. بنابراین نتایج حاصله نشان از موفق بودن کنترل تلفیقی قارچ عامل پوسیدگی خاکستری توسط تریکودرما و دو سم کاربندازیم و مانکوزب دارد.
کلمات کلیدی : پیاز، پوسیدگی خاکستری، تریکودرما، قارچ‌کش، کنترل تلفیقی
منابع : 1. Nasr Esfahani M, Rfeeizadeh Sh. Effect of crop rotation on pink root rot disease of onion in Isfahan. Journal of management system. 2014; 2(2): 13-23. 2. Naeimi S, Zare R. Evaluation of indigenous Trichoderma spp. isolates in biological control of Botrytis cinerea, the causal agent of strawberry gray mold disease. Biocontrol in Plant Protection. 2014; 1(2): 55-74. 3.Kasfi K, Zaheri P, Jafarpour B, Tarighi S. Biological control of Botrytis cinereae grape rot disease using Trichoderma harizanum and Candida membranifaciens. 22nd Iranian Congress of Herbal Medicine, September 6-9, 2016, Campus of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj. 4.Barghi H, Hassani Nejad A, Shayan M. Evaluation of the effects of agricultural chemical pesticides on the environment of villages. (Case study: Zarrin Dasht villages). Environmental Hazard Management. 2016;4 (3): 247-262. 5.Ayazpour K, Mojdehi H, Hasanzadeh N. Investigation of the effect of several fungi on the control of Rhizocotinia solani, the cause of death of lemon seed seedlings in Jahrom, Fars. Journal of Agricultural Sciences. 2005;11 (3): 145-158. 6.Jakubikova L, Subikova V, Nemcovic M, FarkasV. Selection of natural isolates of Trichoderma spp. for biocontrol of Polymixa betae as a vector of virus causing Rhizomonia in sugar beet. Biologia, Bratislava.2006; 61: 347-351. 7.Khattak B, Saifullah S, Hussain M, Ahmad A, Junaid IA, Khan TA, Khan M. Genetic relatedness among the indigenous isolates of Trichoderma harzianum, using rapd and their nematocidal capabilities against Meloidogyne javanica. Sarhad Journal of Agriculture 2018; 34(2): 486-493. 8.Kumar G, Mahrshi A, Patel J, Mukhrjee A, Singh H. Trichoderma: A Potential Fungal Antagonist to Control Plant Diseases. SATSA Mukhapatra - Annual Technical Issue. 2017;21:205-219. 9.Kumar V, Sunil Sharma N, Alok Sagar N. Post-Harvest Management of Fungal Diseases in Onion - A Review. International Journal of Current Microbiology and Applied Sciences. 2015; 4(6): 737-752. 10.Darvishnia M, Rezaeinejad A.D. Dalghan, B. The effect of Satureja khuzistanica JamzadSrechingeri Jamzadessential oil, carvacrol and benomyl fungicide on inhibiting the growth of Botrytis cinerea causing gray fruit rot disease. Agricultural Farm. 2015;17 (2): 531,540 11.Hye Ji, S, Kim TK, Keum SO, Chun S. The Major Postharvest Disease of Onion and Its Control with Thymol Fumigation During Low-Temperature Storage. Microbiology. 2018; 46(3): 242–253. 12. Chilvers M. 2006 Detection and Identification of Botrytis Species Associated with Neck Rot, Scape Blight, and Umbel Blight of Onion. Plant Health Pro gress. 13.Khodaei A, Arzanlou M, Babai A. Inhibitory Effects of Three Trichoderma Species Against Three Species of Fusarium in Laboratory Conditions. Agricultural Science and Sustainable Production. 2012;22(4): 105-115. 14.Taghizadeh Z, Mohammadi S, Alaei H. Trichoderma isolates in the prevention of fungal growth of Fusarium Solani fungus caused by dry Fosarium potato rot. Journal of Plant Protection. 2014;6 (3): 265-278 15.Fehrman H, Diamond A E. Peroxidase activity and Phytophthora resistance in different organs of potato plant. Phytopathology. 1967; 57: 69–72. 16.Karimi Alavijeh M, Ebadi A, Mousavi A, Salami SA. Investigation of changes in catalase and peroxidase enzymes and total protein in response to cold stress in some grape cultivars. Journal of Horticultural Science. 2015; 29 (1): 103-110. 17. Mavandadi A, Khajehali J, Sharifnabi B. Efficacy of conventional fungicides in controlling tomato grey mold. Journal of Science and Technology of Greenhouse Culture. 2016; 6 (4) :181-190. 18. Kuzmanovska B, Rusevski R, Jankulovska M, Katerina B. Antagonistic activity of Trichodermaasperellum and Trichodermaharzianum against genetically diverse Botrytiscinerea isolates. Chilean Journal of Agriculture Research. 2018;78(3): 391-400. 19. Morteza nia H, Rouhani H, Sahebani N. Study of Peroxidase Enzyme Activity Induced by Trichoderma harzianum Bi in cucumber plant and its effect on controlling root and crown due to Pythium aphanidermatum. Journal of Plant Protection. 2010: 24(3): 258-268. 20. Elad Y, Zimand G, Zaqs Y, Zuriel S, Chet I. Use of Trichoderma harzianum in combination or alternation with fungicides to control cucumber grey mould (Botrytis cinerea) under commercial greenhouse conditions. Plant potology. 1993; 42(3): 324-332. 21. Zamani M. 2005. Investigation several antagonist bacteria and Trichoderma fungi and their combined effect with two chemical compounds on Penicillium digitatum the causative agent of green mold of citrus. Journal of Medicinal Plant. 2011;3(4): 377-391.


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
ناهید بهمنی 1     
زینب فتوحیان 2     
فاطمه شهدادی
(نویسنده مسئول)
3     
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .