English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 65 بازدید ) ( 7 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 6 - شماره 3
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
محورهای مقاله : پژوهشی
عنوان مقاله : بررسی ویژگی­های ضداکسایشی و ضدباکتریایی عصاره­های اتانلی و استنی چوب درختچه زالزالک Crataegus monogyna
خلاصه مقاله : هدف از پژوهش حاضر بررسی فعالیت ضداکسایشی عصاره­های اتانلی و استنی چوب درختچه زالزالک و اثر ضدمیکروبی آن‌ها روی باکتری­های اشرشیاکلی،استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس بوده است. استخراج عصاره با روش خیساندن نمونه در دو حلال استون و اتانول 96 درصد به نسبت 1 به 20 نمونه به حلال، انجام شد. میزان فنل کل عصاره­ها به روش فولین سیوکالتو و فعالیت ضداکسایشی آن‌ها نیز مورد بررسی قرار گرفت. همچنین تعیین کمترین غلظت بازدارنده از رشد و کمترین غلظت کشندگی عصاره­ها در غلظت­های 7/0، 8/0، 9/0 و 1 درصد حجمی/حجمی به ترتیب به روش چاهک و روش ماکرودایلوشن براث انجام شد. نتایج به­دست آمده نشان داد که میزان فنل کل و درصد مهار رادیکال­های آزاد عصاره استونی بیشتر از عصاره اتانولی است. همچنین در مورد تمام باکتری­های مورد مطالعه، غلظت 1 درصد حجمی/حجمی از هر دو عصاره، بیشترین قطر هاله عدم رشد را نشان داد. به علاوه مشخص شد که حداقل غلظت کشندگی تنها در بالاترین غلظت از هر دو عصاره (1 درصد) و روی باکتری باسیلوس سرئوس می­باشد. نتایج حاصل از کروماتوگرافی گازی–طیف سنجی جرمی نیز بیانگر وجود ترکیبات فراسودمند مختلف در عصاره استنی بود.
کلمات کلیدی : چوب درختچه زالزالک، فعالیت ضد‌اکسایشی، فعالیت ضد‌باکتریایی، کروماتوگرافی گازی–طیف‌سنجی جرمی، میزان فنل کل
منابع : 1. Alzoreky NS and Nakahara K. Antibacterial activity of extracts from some edible plants commonly consumed in Asia. International Journal of Food Microbiology. 2003;80(3):223–230. 2. Bosman FT, Carneiro F, Hruban RH, Theise ND.WHO classification of tumours of the digestive system. 2010;volume 3, 4Ed. World Health Organization. 3. Ahmadi F, Kadivar M, Shahedi M. Antioxidant activity of Kelussia odoratissimaMozaff in model and food systems. Food Chemistry. 2007;105:57–64. 4. Shukla S, Mehta A, Bajpai VK , Shukla S. In vitro antioxidant activity and total phenolic content of ethanolic leaf extract of Stevia rebaudiana Bert. Food and Chemical Toxicology. 2009;47:2338–2343. 5. Burt S. Essential oils: their antibacterial properties and potential applications in foods–a review. International Journal of Food Microbiology. 2004;94(3):223–253. 6. Baydarh A , Sagdic O, Zkan G. Antibacterial activity and composition of essential oils from OriganumThymbra and Satureja species with commercial importance in Turkey. Food Control. 2004;15:169–172 7. Edwards JE, Brown PN, Talent N, Dickinson TA, Shipley PR. A review of the chemistry of the genus Crataegu.Phytochemistry. 2012;79:5–26. 8. Kwok CY, Wong CN, Yau MY, Yu PH, Au ALS, Poon CC. Consumption of dried fruit of Crataegus pinnatifida suppresses high–cholesterol diet–induced hypercholesterolemia in rats. Functional Foods. 2010;2:179–186. 9. Salmanian S, Sadeghi Mahoonak AR, Alami M, Ghorbani M. Phenolic content, antiradical, antioxidant and antibacterial properties of Hawthorn Crataegus elbursensis seed and pulp extract. Journal of Agricultural Science and Technology. 2014;16(2):343–354. 10. Bedreag CFG, Trifan A, Bucur LA, Arcus M, Tebrencu C, Miron A, Costache II. Chemical and antioxidant studies on Crataegus pentagyna leaves and flowers. Romanian Biotechnological Letters. 2014;19(6):9859–9867. 11. Cui T, Li JZ, Kayahara H, Ma L, Wu LX, Nakamura, K. Quantification of the polyphenols and triterpene acid in Chinese Hawthorn fruit by High–performance liquid chromatography. Agricultural and Food Chemistry. 2006;54:4574–4581. 12. Ebrahimzadeh MA, Bahramian F. Antioxidant activity of Crataegus pentagyna subsp. Elburensis fruits extracts used in traditional medicine in Iran. Biology Science. 2009;12(5):413–419. 13. Guven K, Yucel E, Cetintas F. Antimicrobial activities of fruits of Crataeges and Pyrus Species. Pharmaceutical Biology. 2006;44:79–83. 14.سلمانیان ش، صادقی ماهونک ع، اعلمی م، قربانی م، 1393. ارزیابی ترکیبات تام فنولی، فلاونوئیدی، آنتوسیانینی و فعالیت ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره استونی میوه ولیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. (1)13: 66–53. 15. سلمانیان ش، صادقی ماهونک ع، اعلمی م، قربانی م، 1392. ارزيابي فعاليت ضدراديکالي، آنتي­اکسيداني و تعيين ترکيبات فلاونوئيدي ميوه وليک (Crataegus elbursensis). مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 8 (1): 185–177. 16. Li JE, Nie SP, Xie MY, Li C. Isolation and partial characterization of a neutral polysaccharide from Mosla chinensis Maxim. cv. Jiangxiangru and its antioxidant and immunomodulatory activities. Journal of Functional Foods. 2014;6:410–418. 17. Zheng WC, Zhang Z, Jia LR. Antioxidant activity and characterization of antioxidant polysaccharides from pine needle (Cedrus deodara).Carbohydrate Polymers. 2014;108:58–64 18. Xiao J, Sun J, Yao L, Zhao Q, Wang L, Wang X , Yuan X, Zhao B. Physicochemical characteristics of ultrasonic extracted polysaccharides from cordyceps cephalosporium mycelia. International Journal of Biological Macromolecules. 2012;51:64–69. 19.  Al-Lahham S, Sbieh R, Jaradat N, Almasri M, Hamayel A, Hammad F. Antioxidant, antimicrobial and cytotoxic properties of four different extracts. European Journal of Integrative Medicine. 2020;33:1–6. 20. Keser S, Celik S, Turkoglu S, Yilmaz Ö, Turkoglu I.The investigation of some bioactive compounds and antioxidant properties of hawthorn (Crataegus monogyna subsp. monogyna Jacq). Journal of Intercultural Ethnopharmacology. 2014;3(2):51–59. 21. Niu Y, Nan Y, Yuan L, Wang R. Study on antibacterial effect of medlar and hawthorn compound extract in vitro. African Journal of Traditional, Complementary and Alternative Medicines. 2013;10(3):567–573. 22. Field CJ, Blewett HH, Proctor S, Vine D.  Human health benefits of vaccenic acid. Applied Physiology Nutrition and Metabolism. 2009;34(5):979–91. 23. Benjamin S, Spener F. Conjugated linoleic acids as functional food: an insight into their health benefits. Nutrition & Metabolism. 2009;36(6)1–13. 24. Aparna V, Dileep KV, Mandal PK, Karthe P,  Sadasivan C, Haridas M. Anti‐Inflammatory property of n‐hexadecanoic acid: structural evidence and kinetic assessment. Chemical Biology and Drug Design. 2012;80:434–439. 25. Salehi B, Mishra AP, Shukla I, Sharifi‐Rad M, Contreras MM, Segura‐Carretero A, Fathi H, Nasri Nasrabadi N, Kobarfard F,Sharifi‐Rad J. Thymol, thyme, and other plant sources: Health and potential uses. Phytotherapy Research. 2018;32(9):1688–1706.


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
سمانه نبی لو 1     
هوشنگ نیکوپور 2     
سهیلا زرین قلمی
(نویسنده مسئول)
3     
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .