English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 2015 بازدید ) ( 96 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 3 - شماره 2
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
عنوان مقاله : فعالیت ضد باکتریایی هیدرولیز شده­های پروتئینی به‌دست‌آمده از هضم آنزیمی ایزوله پروتئینی سویا بر برخی باکتری‌های شاخص مواد غذایی
خلاصه مقاله : در این پژوهش، به‌منظور تولید ترکیبات ضد­میکروبی طبیعی، ایزوله پروتئین سویا با استفاده از آنزیم آلکالاز تحت تأثیر فاکتور­های مختلف هیدرولیز گردید و فعالیت ضد باکتریایی هیدرولیز شده­های پپتیدی به‌دست‌آمده علیه نژاد­های شاخص باکتریایی ازجمله اشرشیا کلیباسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس بررسی گردید. نسبت آنزیم به سوبسترا و مدت‌زمان هیدرولیز به‌عنوان فاکتور­ها و متغیر­های فرایند انتخاب گردید. همچنین درجه هیدرولیز پروتئین و تأثیر آن بر فعالیت هیدرولیز شده­ها ارزیابی گردید. حداکثر درجه هیدرولیز پس ازmin90 هیدرولیز با نسبت آنزیم به سوبسترای 5/1 درصد به دست آمد که تفاوت معنی‌داری باmin60 هیدرولیز با نسبت آنزیم به سوبسترای 5/2 درصد نداشت. بر اساس نتایج، هیدرولیز آنزیمی به نحو مؤثری فعالیت ضد باکتریایی پروتئین سویا را افزایش داد. هیدرولیز شده­های پپتیدی به‌دست‌آمده بیشترین اثر مهار­کنندگی را بر اشرشیا کلی و کمترین تأثیر را بر باسیلوس سرئوس داشتند. استفاده از غلظت­های بالاتر آنزیم اثر معنی‌داری بر پیشرفت هیدرولیز و همچنین فعالیت مهار­کنندگی پپتید­های حاصله در برابر اشرشیا کلی داشته است. بااین‌وجود، چنین تأثیر معنی‌داری در مورد فعالیت پپتید­ها در برابر استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس مشاهده نشد. تأثیر افزایش زمان هیدرولیز بر فعالیت مهار­کنندگی پپتید­ها در برابر باکتری‌های مختلف بسیار متفاوت بود.به‌طورکلی، نتایج این مطالعه نشان داد می‌توان با هیدورلیز آنزیمی کنترل‌شده ایزوله پروتئینی سویا به پپتید­هایی دست‌یافت که فعالیت مهار­کنندگی قابل‌توجهی در برابر اشرشیا کلی داشته و می‌توان از آن‌ها در فرمولاسیون غذا­ها استفاده کرد.
کلمات کلیدی : پپتید ضد­میکروبی، پپتید­های زیست­فعال، هیدرولیز آنزیمی
منابع : 1.       Sarmadi BH, Ismail A. Antioxidative peptides from food proteins: a review. Peptides. 2010; 31(10): 1949-1956. 2.       Korhonen H, Pihlanto A. Food-derived bioactive peptides-opportunities for designing future foods. Current pharmaceutical design. 2003; 9(16): 1297-1308 3.       Power O, Jakeman P, FitzGerald R. Antioxidative peptides: enzymatic production, in vitro and in vivo antioxidant activity and potential applications of milk-derived antioxidative peptides. Amino Acids. 2013; 44(3): 797-820 4.       Bamdad F, Sun X, Guan LL, Chen L. Preparation and characterization of antimicrobial cationized peptides from barley (Hordeum vulgare L.) proteins. LWT- Food science and Technology. 2015; (63): 29-36. 5.       Shahidi F, Zhong Y. Bioactive peptides. Journal of AOAC International. 2008; 91(4): 914-931. 6.       Kent RM, Guinane CM, O’Connor CM, Fitzgerald GF, Hill C, Stanton C, Ross RP. Production of antimicrobial peptides caseicin A and B by Bacillus isolates growing on sodium caseinate. Letters in Applied Microbiology. 2012; 141-148. 7.       Sedaghati M, Ezzatpanah H, Mashhadiakbar Boojar M, Tajabadi Ebrahimi M, Aminafshar M. Plasmin-digest of β-lactoglobulin with antibacterial properties. Food and Agricultural Immunology. 2014; 1-13. 8.       Salami M, Moosavi-Movahedi AA, Ehsani MR, Yousefi R, Haertlé T, Chobert JM, et al. Improvement of the antimicrobial and antioxidant activities of camel and bovine whey proteins by limited proteolysis. Journal of agricultural and food chemistry, 2010; 58(6): 3297-3302.Jemil I, Jridi M, Nasri R, Ktari N, Salem RB S-B, Mehiri M,... Nasri M. Functional, antioxidant and antibacterial properties of protein hydrolysates prepared from fish meat fermented by Bacillus subtilis A26. Process Biochemistry. 2014; 49(6): 963-972 9.       Tan YN, Ayob MK, Wan Yaacob WA. Purification and characterisation of antibacterial peptide-containing compound derived from palm kernel cake. Food Chemistry. 2013; (136): 279-284. 10.    Hrčková M, Rusňáková M, Zemanovič J. Enzymatic hydrolysis of defatted soy flour by three different proteases and their effect on the functional properties of resulting protein hydrolysate. Czhech Journal of Food Science. 2002; 7-14. 11.    Tsumura K, Saitoa T, Tsuge K, Ashida H, Kugimiya W, Inouye K. Functional properties of soy protein hydrolysates obtained by selective proteolysis. LWT- Food science and Technology. 2005; (38): 255-261. 12.    Chiang WD, Shih CJ, Chu YH. Functional properties of soy protein hydrolysate produced from a continuous membrane reactor system. Food Chemistry. 1999; 65: 189-194. 13.    Sila A, Nedjar-Arroume N, Hedhili K, et al. Antibacterial peptides from barbel muscle protein hydrolysates: Activity against some pathogenic bacteria. LWT- Food science and Technology. 2014; 55 (1): 183-186. 14.    Tang CH, Wang XS, Yang XQ. Enzymatic hydrolysis of hemp (Cannabis sativa L.) protein isolate by various proteases and antioxidant properties of the resulting hydrolysates. Food Chemistry. 2009; 114: 1484-1490. 15.    Hoyle N, Merritt J. Quality of Fish Protein Hydrolysates from Herring (Clupea harengus). Journal of food science.1994; 59 (1): 76-79. 16.    Moayedi A, Hashemi M, Safari M. Valorization of tomato waste proteins through production of antioxidant and antimicrobial hydrolysates using proteolytic bacillus subtilis. Journal of food science and technology. 2016; (53): 391-400. 17.    Wald M, Schwarz K, Rehbein H, Bubmann B, Beermann. Detection of antibacterial activity of an enzymatic hydrolysate generated by processing rainbow trout by-products with trout pepsin. Food Chemistry. 2017; 1-38. 18.    Cheng X, Tang X, Wang Q, Mao XY. Antibacterial effect and hydrophobicity of yak k-casein hydrolysate and its fractions. International Dairy Journal. 2013; 31(2): 111-116. 19.    Kotlar C, Ponce A, Roura S. Improvement of functional and antimicrobial properties of brewery byproduct hydrolysed enzymatically. LWT-Food Science and Technology. 2013; 50(2): 378-385. 20.    Srinivas S, Prakash V. Bioactive peptides from bovine milk α-casein isolation, characterization and multifunctional properties. International Journal of peptide Research and Therapeutics. 2010; 16: 7–15. 21.    Lopez-Exposito I, Gomez-Ruiz JA, Amigo L, Recio I. Identification of antibacterial peptides from ovine αs2-casein. International Dairy Journal. 2006; 16: 1072–1080. 22.    Corrêa APF, Daroit DJ, Coelho J, Meira SM, Lopes FC, Segalin J, Risso PH, Brandelli A. Antioxidant, antihypertensive and antimicrobial properties of ovine milk caseinate hydrolyzed with a microbial protease. Journal of the Science of Food and Agriculture. 2013; 91(12): 2247-2254 23.    Chakka AK, Elias M, Jini R, Sakhare PZ, Bhaskar N. In-vitro antioxidant and antibacterial properties of fermentatively and enzymatically prepared chicken liver protein hydrolysates. Journal of Food Science and Technology. 2015; 52(12): 8059-8067. 24.  Liu Z, Dong S, Xu J, Zeng M, Song H, Zhao Y. Production of cysteine-rich antimicrobial peptide by digestion of oyster (Crassostrea gigas) with alcalase and bromelin. Food Control. 2008; 19: 231-235.
شماره صفحه :
از 22 تا 31


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
علی مویدی
(نویسنده مسئول)
1     
مهناز نیک پیام 2     
مرتضی خمیری 3     
سید سهیل امیری عقدایی 4     
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .