|
1
|
ارزیابی خواص ضد میکروبی ترکیبات شبه باکتریوسینی لاکتوباسیلوس فرمنتوم جدا شده از چال
|
( 2026 بازدید )
( 159 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 4 - شماره 1
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
گسترش فزاينده مصرف محصولات تخمیری صنعتي به جاي فرآورده های سنّتي منجر به ازدست رفتن بسياري از باکتريهاي اسید لاکتیک خصوصاً نژادهای تولید کننده باکتریوسین میگردد. چال (محصول تخمیری حاصل از شیر شتر) يکي از مهمترین منابع سنتی شناخته شده ایرانی براي جداسازی باکتريهاي اسيد لاکتيک تولید کننده باکتریوسین میباشد. هدف از این مطالعه، ارزیابی خواص ضد میکروبی ترکیبات شبه باکتریوسینی لاکتوباسیلوس فرمنتوم جدا شده از چال بود. برای تائيد شناسايي جدايه لاکتیکی از واکنش زنجیرهای پلیمراز مبتنی بر پرایمر اختصاصی جایگاه مولّد باکتریوسین استفاده شد. سپس ویژگیهای ضد میکروبی روماندهای[1] خام، خنثی و عملآوری شده فازهای رشد لگاریتمی و سکون جدایه لاکتیکی در برابر برخی از شاخصهای باکتریایی غذازاد و کپکهای توکسینزا به ترتیب با روشهای میکرودایلوشن و لکه گذاری اسپور کپک مورد ارزیابی قرار گرفت. توالييابي محصولات واکنش زنجیرهای پلیمراز، منجر به شناسايي لاکتوباسیلوس فرمنتوم تولید کننده باکتریوسین شد. اثر آنتاگونیستی این جدایه لاکتیکی از بین شاخصهای باکتریایی مورد مطالعه، به طور معنيداري (05/0>p) بر باکتریهای گرم مثبت به ویژه لیستریا مونوسیتوژنز بیشتر بود. علاوه بر این، روماندهای خام فازهای رشد لگاریتمی و سکون لاکتوباسیلوس فرمنتوم به ترتیب دارای اثر بازدارندگی بیشتری بر رشد شاخصهای باکتریایی و کپکهای توکسینزا بودند. ترکیبات شبه باکتریوسینی تولیدی توسط لاکتوباسیلوس فرمنتوم جدا شده از چال (فرآورده تخمیری سنّتی شیر شتر) با کاهش رشد شاخصهای میکروبی غذازاد از قابلیت بالایی برای استفاده به عنوان یک نگهدارنده زیستی در صنایع غذایی و دارویی برخوردار میباشد.[1]supernatant
|
کلمات کلیدی
:
|
ترکیبات شبه باکتریوسینی، چال، لاکتوباسیلوسفرمنتوملیستریامنوسیتوژنز
|
|
|
|
2
|
اثر باسیلوس کوآگولانس و عصاره حاصل از کشت آن بر سمیت سلولی باکتری کلستریدیوم پرفرینجنس تیپ Aبر رده سلولی HT29
|
( 1942 بازدید )
( 101 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 4 - شماره 1
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
پژوهش حاضر به منظور بررسی تأثیر پروبیوتیک باسیلوس کوآگولانس و عصاره بدست آمده از کشت آن با غلظتهای مختلف، بر میزان سمیت سلولی ایجاد شده توسط فرم رویشی باکتری کلستریدیوم پرفرینجنس تیپ Aبر رده سلولی HT-29صورت پذیرفت. به این منظور، عصاره حاصل از کشت باکتری باسیلوس کوآگولانس در محیط NYSMبا غلظتهای 2، 4، 6 و 8 درصد تهیه شد و همراه با فرم رویشی باکتری بیماری زای کلستریدیوم پرفرینجنس تیپAبه کشت سلول های گوارشی HT29اضافه گردید. برای ارزیابی سمیت سلولی از دو روش MTT و رنگ آمیزی با تریپان بلو استفاده شد. نتایج نشان داد که کشت همزمان باسیلوس کوآگولانس و عصاره حاصل از کشت آن با غلظتهای 2، 4 و 6 درصد همراه با فرم رویشی کلستریدیوم پرفرینجنس تیپ A،به طور معنیداری باعث کاهش سمیت سلولی این باکتری بیماری زا شدند. به طوری که بیشترین کاهش سمیت سلولی مربوط به عصاره ۴ درصد بود.
|
کلمات کلیدی
:
|
باسیلوس کوآگولانس، پروبیوتیک، سمیت سلولی، کشت سلول، کلستریدیوم پرفرینجنس
|
|
|
|
3
|
ارزیابی خواص پروبیوتیکی لاکتوباسیلهای فلور شیرمادر به روش واکنش زنجیره ای پلیمراز
|
( 1863 بازدید )
( 65 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 4 - شماره 1
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
شیرمادر حاوی عناصری مغذی نظیر کربوهیدراتها، اسیدهای چرب ضروری، پروتئین، ویتامین، املاح معدنی و منبعی از باکتریهای کومنسال با پتانسیل پروبیوتیکی میباشد که در ارتقای میکروبیوم گوارشی و پیشگیری و درمان عفونتهای نوزاد بسیار مؤثر است. هدف از این بررسی شناسایی انواع لاکتوباسیلهای فلور شیرمادر و ارزیابی خواص پروبیوتیکی آنها به منظور بهرهوری بیشتر از این مایع بیولوژیک میباشد. در یک مطالعه توصیفی-مقطعی، طی10 ماه، 100 نمونه شیر مادر با مراجعه به مراکز بهداشت جمعآوری گردید. باکتریهای اسید لاکتیک بر اساس ویژگیهای مورفولوژیکی، تست کاتالاز و رنگآمیزی گرم شناسایی گردید. آزمون های توانایی بقا در شرایط اسیدی و تحمل نمکهای صفراوی، به منظور ارزیابی ویژگیهای پروبیوتیکی مورد بررسی قرار گرفت. شناسایی مولکولی این سویهها با ژن SrDNA16 و واکنش زنجیرهای پلیمراز صورت گرفت. 122 جدایه از 100 نمونه شیرمادر با روشهای فتوتیپی شناسایی شد و این یافتهها با روشهای مولکولی توسط شناسایی ژن SrDNA16 تأیید شدند. گونه غالب متعلق به لاکتوباسیلوس کازئی و سایر لاکتوباسیلها به ترتیب فرمنتومپلانتاروم و گاسری گزارش شدندکه از آن میان 19 سویه (57/15 درصد) با تستهای پروبیوتیکی تأیید شدند. شیرمادر منبعی غنی ازباکتریهای خانواده اسید لاکتیک با توان پروبیوتیکی است. از آنجاییکه این سویهها ایمن با منشاء انسانی میباشند، میتوانند به عنوان افزودنی در صنعت تولید غذاهای فراسودمند و زمینههای دارویی مورد استفاده واقع شوند. همچنین امید است بکارگیری این سویهها در شیرخشک نوزادانی که از تغذیه با شیرمادر محروم میباشند، به منظور پیشگیری از عفونتهای نوزادان مفید واقع گردد.
|
کلمات کلیدی
:
|
پروبیوتیک، شیر مادر، لاکتوباسیلوس، واکنش زنجیرهای پلیمراز
|
|
|
|
4
|
مدلسازی تخمینی زنده مانی باکتریهای پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در نوشیدنی تخمیری فراسودمندبرپايه کینوا
|
( 1930 بازدید )
( 106 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 4 - شماره 1
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
به منظور ارزیابی زندهمانی باکتریهای پروبیوتیک درنوشیدنی تخمیری فراسودمندبرپايه کینوا، نوشیدنی تخمیری حاوی عسل(5درصد وزنی/حجمی)با استفاده ازباکتریهایلاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوساسیدوفیلوس با نسبت ترکیبی50: 50 و به میزان 108 سلول در هر میلیلیتر تهیه گردید. سپس جهت بهبود عطر و طعم نوشیدنی، به آن 3 درصد (حجمی/حجمی) عرق نعناع افزوده شد. به منظور پیشبینی روند زندهمانی باکتریهای پروبیوتیک از شمارش در محیط کشت MRSآگار و مدلسازی تخمینی استفاده گردید. نتایج بررسی مدلهای مختلف نشان داد که مدلهای اشنوت اصلاح شده و خطی درجه صفر، بالاترین دقت را در پیشبینی روند زندهمانی باکتریها دارند. همچنین مشخص شد که باکتریهای پروبیوتیک در طی 15 روز نگهداری در دمای یخچال، زندهمانی خود را در حد میزان پیشنهاد شدهبرای فرآوردههای پروبیوتیکی (حداقل108-106 سلول در هر میلیلیتر) حفظ کردند.
|
کلمات کلیدی
:
|
باکتریهای پروبیوتیک، زندهمانی، کینوا، مدلسازی تخمینی نوشیدنی فراسودمند
|
|
|
|
5
|
اثرات استفاده از پروتئین کنجاله کانولا هیدرولیز شده بر برخی فاکتورهای رشد و خونی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان
|
( 1810 بازدید )
( 60 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 4 - شماره 1
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
در این مطالعه با هدف تاثیر تغذیهای ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی از پپتیدهای حاصل از هیدرولیز آنزیمی پروتئین کنجاله کانولا در یک طرح کاملا تصادفی به مقدار صفر (شاهد)،mg 100،mg 200 وmg 300 پروتئین هیدرولیز شده در کیلوگرم جیره غذایی، هر یک با سه تکرار به مدت هشت هفته استفاده شد. نتایج نشان داد با افزایش میزان این پروتئین هیدرولیز شده درجیره، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی درگروه چهار بطور معنیداری به ترتیب افزایش 04/0 71/2)و کاهش (01/0 ±04/1) یافتند (05/0˂p). همچنین در بررسی تاثیرات پارامترهای خونی ماهی مشخص گردید که میزان کورتیزول و گلوکز خون در گروه دوم نسبت به گروه شاهد کاهش داشته ولی با افزایش پپتید جیره مقدار آن مجدد افزایش یافت. براساس نتایج بیشترین میزان ایمنوگلوبین نوع M، کورتیزول و گلوکز در سرم خون گروه چهارم مشاهده شد (05/0˂p).لذا به منظور بهبود شرایط رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان استفاده از mg300پپتید حاصل از هیدرولیزآنزیمی کنجاله کانولا در کیلو گرم جیره غذای پرورشی پیشنهاد میگردد.
|
کلمات کلیدی
:
|
پارامترهای خونی، پروتئین هیدرولیز شده، قزل آلا، کنجاله کانولا
|
|
|
|
6
|
ارزیابی تاثیر آغازگر لاکتوباسیلوس پلانتاروم جدا شده در تخمیر کنترل شده خمیرترش سبوس گندم بر خصوصیات کیفی نان حجیم خمیرترشی به روش سطح پاسخ
|
( 1776 بازدید )
( 122 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 4 - شماره 1
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
کنترل تخمیر با عملکرد بالقوه خميرترش سبوس گندم در تکنولوژیهای نوين تخميری به منظور ايجاد جايگزينهای مناسب برای افزودنیهای نانوايي، روز به روز در حال افزايش است. در این پژوهش پس از جداسازی آغازگر غالب موجود در خمیرترش سنّتی حاصل از آرد سبوس گندم و تائید شناسایی آن با استفاده از PCRدارای پرایمر اختصاصی، از آغازگر مذکور جهت تولید خمیرترش سنتّی و بررسی خصوصیات کیفی نان حجیم خمیرترشی به روش RSMتحت تاثیر زمان تخمیر (h8، h16 و h24)، دمای تخمیر (°C26، °C32 و °C38) و محتوی شکر (5/1درصد، 3 درصد و 5/4 درصد) استفاده گردید. نتایج حاصل از این پژوهش با ارزیابی تناسب مدلهای برازش شده نشان داد که با افزایش دما و زمان تخمیر به ازای محتوی شکر ثابت، اسیدیته قابل تیتر، پایش جمعیت میکروبی، حجم مخصوص، تخلخل، شاخص اختلاف کلّی رنگ پوسته نان و قابلیت جوندگینیز به طور معنیداری افزایش نشان داد. در مقابل آن،سفتی بافت نانروند کاهشی داشت (05/0p). علاوه بر این در یک دمای تخمیر ثابت،تاثیر زمان تخمیر و محتوی شکر سبب بهبود خصوصیات کیفی نان حجیم در سطح 5 درصد گردید در حالیکه اثر متقابل دمای تخمیر و مقدار شکر با زمان تخمیر ثابت در مدل درجه دوم برازش شده، کاهش سفتی و بهبود سایر ویژگیهای کیفی نان را به دنبال داشت (05/0p>).براساس نتایج حاصل از این پژوهش برای هر متغیر وابسته، مدلی تعریف گردید و سپس به منظور ارزیابی صحت مدلهای برازش یافته، آزمون ضعف برازش (Lack of fit) انجام و مقادیر ضریب تغییراتتعیین شدند.
|
کلمات کلیدی
:
|
تخمیر کنترل شده، خمیرترش سبوس گندم، خصوصیات کیفی نان خمیرترشی، روش سطح پاسخ لاکتوباسیلوس پلانتاروم
|
|
|
|