|
1
|
بررسی خاصیت ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی عصاره الکلی گیاهباباآدم در گوشت
چرخکرده گاو
|
( 427 بازدید )
( 146 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 4 - شماره 4
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
در سالهای اخیر استفاده از ترکیبات فنلی، حاصله از گیاهان یک روش مؤثر جهت نگهداری مواد غذایی، به عنوان جایگزینی مناسب برای ترکیبات نگهدارنده سنتتیک میباشد. میزان کل ترکیبات فنلی، قدرت آنتیاکسیدانی و حداقل غلظت بازدارندگی میکروبی عصاره الکلی ریشه گیاه باباآدم[1] مورد ارزیابی قرار گرفته است. خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی این عصاره بر روی گوشت چرخ کرده گاوی بررسی شده است. میزان ترکیبات فنلی عصاره این گیاه mg/g45/3 تعیین شده است. عصاره گیاه دارای قدرت آنتیاکسیدانی میزان (IC50μg/m07/11 بوده و همچنین باعث جلوگیری از رشد باکتریهای باسیلوس سرئوس، استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا کلی O157:H7به ترتیب در غلظتهای 5/2، ۵/۲ و۳ درصد عصاره گردیده است. غلظتهای ۳ و ۵/۴ درصد عصاره الکلی گیاه باباآدم باعث کاهش روند فساد میکروبی و اکسیداسیون در گوشت چرخ کرده گاو نگهداری شده در دمای ˚C۴ شدهاند. با توجه به نتایج به دست آمده از این مطالعه میتوان از عصاره الکلی گیاه باباآدم به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در افزایش کیفیت و عمر نگهداری گوشت چرخ کرده گاو استفاده نمود.[1]Arctium Lappa L
|
کلمات کلیدی
:
|
خاصیت آنتیاکسیدانی، خاصیت ضدمیکروبی، عصاره الکلی، گوشت چرخکرده گاو، گیاه باباآدم
|
|
|
|
2
|
تعیین ترکیبات شیمیایی، فعالیت آنتیاکسیدانی و اثر ضدمیکروبی اسانس گلپر برفی بر میکروارگانیسمهای عامل عفونت و مسمومیت غذایی
|
( 427 بازدید )
( 109 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 4 - شماره 4
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
در این پژوهش، ترکیبات شیمیایی، فنل کل، قدرت آنتیاکسیدانی و اثر ضدمیکروبی اسانس گلپر برفی بر سویههای انتروباکتر ائروژنزسودوموناس ائروژینوزااستافیلوکوکوس اورئوسلیستریا اینوکوا و کاندیدا آلبیکنس تعیین گردید. اسانس گلپر برفی به روش تقطیر با آب توسط کلونجر استخراج شد و با دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنجی جرمی و در مقایسه با طیفهای جرمی استاندارد، ترکیبات شیمیایی آن شناسایی شد. مقدارفنل كلو قدرت آنتیاکسیدانی به ترتیب مطابق با روش فولین سیوکالتیو و روش به دام اندازی رادیکال دی فنیل پیکریل هیدرازیل اندازهگيري شد. فعالیت ضد میکروبی اسانس گلپر برفی با روشهای انتشار دیسک، چاهک آگار، حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی تعیین شد. اوکالیپتول با 75/30 درصد بیشترین ترکیب اسانس بود. فنل کل و پتانسیل آنتیاکسیدانی اسانس گلپر برفی به ترتیب mg GAE/g95/0 35/44 و mg/ml60/120/24 بود. فعالیت ضدمیکروبی به روش دیسک دیفیوژن و چاهک آگار نشان داد، کاندیدا آلبیکنس حساسترین سویه نسبت به اسانس گلپر برفی بود. حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس گلپر برفی برای سودوموناس ائروژینوزاانتروباکتر ائروژنزاستافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا اینوکوا و کاندیدا آلبیکنس به ترتیب برابر با mg/ml16 ، 16، 4، 8 و 4 بود. نتایج حداقل غلظت کشندگی به طور کلی برابر یا بزرگتر از حداقل غلظت مهارکنندگی بود. نتایج نشان داد که اسانس گلپر برفی دارای پتانسیل آنتیاکسیدانی مناسبی بوده و توانایی کنترل رشد سویههای بیماریزا غذازاد را دارد بنابراین میتوان از اسانس گلپر برفی به عنوان یک ماده نگهدارنده طبیعی بهره برد.
|
کلمات کلیدی
:
|
گلپر برفی، باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی، حداقل غلظت مهارکنندگی، حداقل غلظت کشندگی، کروماتوگرافی گازی.
|
|
|
|
3
|
تاثیر نوع باکتری پروبیوتیک و افزودن عسل بر ویژگیهای کیفی وحسی و زندهمانی پروبیوتیکها در نوشیدنی تخمیری فراسودمند بر پایه برنج
|
( 420 بازدید )
( 33 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 4 - شماره 4
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
در تحقیق حاضر، تاثیر نوع باکتریپروبیوتیک ( لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوسو ترکیب دو باکتری با نسبت مساوی) و افزودن عسل (5 درصد وزنی–وزنی) بر ویژگیهای کیفیو تغذیهای (آنالیز تقریبی)نظیر میزان مواد جامد کل، خاکستر، مواد جامد محلول در آب (بریکس)،لیپید، پروتئین،کربوهیدرات کل، فنول کل و خصوصیات حسی نوشیدنی تخمیری فراسودمند بر پایهی برنج مورد بررسی قرار گرفت. همچنین از معادلات درجه اول، گومپرتز، لاجستیک، ریچاردز، استنارد، اصلاح شده اشنوت وپیشنهادی جهت بررسی روند زندهمانی باکتریهای پروبیوتیک در طول مدت زمان 15 روز نگهداری در دمای یخچال استفاده شد. نتایج نشان داد که استفاده از ترکیب دو باکتری با نسبت مساوی و عسل، منجر به تولید نوشیدنی پروبیوتیک فراسودمند با ویژگیهای کیفی، تغذیهای و حسی مناسب میگردد. در بین مدلهای مورد استفاده، روند زندهمانی باکتریها از مدل اصلاح شده اشنوت و پیشنهادی به خوبی پیروی کرد و پیشبینی روند زندهمانی توسط این مدلها نشان داد که حتی تا روز بیست و پنجم (10 روز پس از پایان دوره نگهداری)، نیز میزان زندهمانیباکتریها در حد قابل قبول برای محصولات پروبیوتیک (Log cfu/ml6) میباشد.
|
کلمات کلیدی
:
|
نوشیدنی فراسودمند، برنج، عسل، لاکتوباسیلوس پلانتاروملاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، مدلسازی تخمینی
|
|
|
|
4
|
دسر نوشیدنی سینبیوتیک غیر تخمیری کم لاکتوز و تخمیری حاوی آب پنیر لاکتیکی
|
( 380 بازدید )
( 72 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 4 - شماره 4
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
در این پژوهش دسر نوشیدنی سینبیوتیک حاوی آب پنیر لاکتیکی با استفاده از لاکتوباسیلوس پاراکازئی و لاکتوباسیلوس رامنوسوس جیجیبصورت غیرتخمیری کم لاکتوز و تخمیری تهیه گردید. بررسی روند تخمیر نوشیدنی نشان داد این دو باکتری بسیار آهسته عمل تخمیر را انجام میدهند. بطوری که پس از h24 گرمخانهگذاری pHنمونه حاوی لاکتوباسیلوس پاراکازئی به 2/5، لاکتوباسیلوس رامنوسوس جیجی به 6/5 رسید. نتایج حاصل از بررسی pHو اسیدیته در یخچال نشان داد که مصرف قند ساکارز در هر دو نمونه و نیز قندهای حاصل از هیدرولیز آنزیمی درنمونههای غیرتخمیری باعث تولید اسید و افت pH نمونهها در یخچال میشود. بیشترین افت pHدر هر دو نمونه تخمیری و غیرتخمیری مربوط به نمونههای دارای لاکتوباسیلوس پاراکازئی بود و همزمان با کاهش pH، اسیدیته نیز افزایش یافته است که نشان میدهد ترکیبات دسر نوشیدنی خاصیت بافری ایجاد نکردهاند.کاهش جمعیت پروبیوتیکی در نمونههای غیرتخمیری پس از 7 روز نگهداری در یخچال معنیدار نبود. در نمونههای تخمیری جمعیت پروبیوتیکی تمام نمونهها پس از 21 روز نگهداری در یخچال تقریباً ثابت بود و بطور کلی جمعیت تمام نمونهها در هر دو نوع تخمیری و غیرتخمیری بالاتر از حد استاندارد CFU/ml106 بود که نشان میدهد ترکیبات و ماهیت دسر نوشیدنی دارای قوام بالا، میتواند موجب حفظ تعداد بیشتری از باکتریهای زنده پروبیوتیک شود. انجام ارزیابی حسی نیز نشان داد در هر دو گروه تخمیری و غیرتخمیری نمونه حاوی لاکتوباسیلوس رامنوسوس جیجی دارای امتیاز پذیرش کلی بیشتری بوده است و در کل پذیرش کلی نمونههای غیرتخمیری بیشتر از نمونههای تخمیری بود.
|
کلمات کلیدی
:
|
آب پنیر لاکتیکی، دسر نوشیدنی لبنی، زندهمانی، سینبیوتیک، لاکتوباسیلوس پاراکازئی، لاکتوباسیلوس رامنوسوس جیج
|
|
|
|
5
|
ارزیابی تاثیر ریزپوشانی ترکیبی با عصاره آویشن بر زندهمانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس
|
( 369 بازدید )
( 86 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 4 - شماره 4
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
یکی از شیوههای نوین در زمینه افزایش ماندگاری پروبیوتیکها در داخل فرآوردههای غذایی و در شرایط دستگاه گوارش ریزپوشانی سلولهای پروبیوتیکی میباشد. پروبیوتیکها و عصاره آویشن دارای خواص سلامت بخش متعددی هستند. عصاره آویشن همچنین دارای اثرات مثبت روی زندهمانی برخی از باکتریهای پروبیوتیک در محصولات غذایی و در طول مدت قرار گرفتن در محیط دستگاه گوارش میباشد. در این تحقیق، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس[1] و عصاره آویشن در غلظتهای مختلف (µg/ml500-1000-1500) در دانکهای آلژینات-کیتوزان ریزپوشانی گردید و توانایی این دانکها در محافظت از باکتری در شرایط دمایی زیاد (C80و 90)، شرایط معده (پپسین، 5/1(pH=و روده (پانکراتین و نمکهای صفروای، 8pH=) مورد بررسی قرار گرفت. دانکهای کوچک کروی شکل دارای فعالیت آنتیاکسیدانی بوده و جمعیت زیادی باکتری در آنها وجود داشت. پوششدهی بوسیله آلژینات-کیتوزان به همراه عصاره آویشن روش موثر و کارآمدی جهت محافظت از باکتری در مواجهه با شرایط دستگاه گوارش و تیمار حرارتی بود و باعث افزایش زندهمانی باکتری در مقایسه با باکتریهای آزاد و ریزپوشانی شده بدون عصاره گردید (05/0p). ریزپوشانی همزمان باکتری و عصاره آویشن با غلظتهای µg/ml1000و 500 محافظت بیشتری برای باکتریها در محیط دستگاه گوارش فراهم کرد و میزان زندهمانی باکتری در مقایسه با ریزدانههای بدون عصاره به طور معنیداری (05/0pبهبود یافت. این تحقیق نشان داد که دانکهای آلژینات-کیتوزان میتواند به عنوان یک حامل جدید جهت تحویل دادن سلولهای پروبیوتیک زنده و عصاره آویشن به قسمتهای پایین دست لوله گوارش مورد استفاده قرار گیرد[1]Lactobacillus acidophilus
|
کلمات کلیدی
:
|
آویشن، باکتری پروبیوتیک، ریزپوشانی، زندهمانی، کیتوزان
|
|
|
|
6
|
اثر افزودن لاکتوباسیلوس بوچنری و پدیوکوکوس اسیدیلاکتیسی بر فراسنجههای تخمیر سیلاژ یونجه و تأثیر مصرف آن بر عملکرد برههای نر پرواری نژاد شال
|
( 350 بازدید )
( 28 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 4 - شماره 4
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
در این مطالعه، علوفه یونجه با 55 درصد ماده خشک توسط افزودنی باکتریایی حاوی لاکتوباسیلوس بوچنری[1]و پدیوکوکوس- اسیدیلاکتیسی[2]تلقیح و در سیلوهای خندقی 4 تنی سیلو و اثر مصرف آن بر عملکرد برههای پرواری به مدت 84 روز ارزیابی گردید. 48 بره نر شال به وزن متوسط 2±28 kgدر 4 گروه 12 راسی تقسیم شدند. جیره برهها شامل 40 درصد علوفه و 60 درصد کنسانتره بود. بخش خشبی خوراک (یونجه خشک) گروههای آزمایشی با مقادیر 0، 33، 67 و 100 درصد سیلاژ یونجه جایگزین گردید. در پایان هر دوره 28 روزه، میزان مصرف خوراک، وزن زنده، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک[3]FCR) برای هر گروه محاسبه گردید. سیلو کردن یونجه با افزودنی باکتریایی موجب کاهش مقدار کربوهیدراتهای محلول و فیبر نا محلول در شوینده خنثی (NDF) گردید (05/0>p) در 28 روز اول، میزان مصرف خوراک و وزن زنده در گروههای مختلف اختلاف معنیداری نشان نداداما افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک با افزایش نسبت سیلاژ یونجه به یونجه خشک در جیره بهبود پیدا کرد (05/0>p). در 28 روز دوم و سوم، گروهی که فقط از سیلاژ یونجه استفاده کرده بودند، خوراک بیشتری مصرف کردند (05/0>p). در کل دوره نیز میزان مصرف خوراک در این گروه نسبت به سایر گروهها بیشتر (05/0>p) و افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک نیز از نظر عددی افزایش نشان داد. نتایج حاصله حاکی از اثر مثبت استفاده از افزودنی باکتریایی بر فرایند تخمیر علوفه یونجه در دوره سیلو شدن و بهبود عملکرد رشد برههای مصرفکننده سیلاژ حاصله میباشد.[1]Lactobacillus buchneri[2]Pediococcus acidilactici[3]Feed conversion ratio
|
کلمات کلیدی
:
|
بره، پدیوکوکوس اسیدیلاکتیسی،سیلاژ یونجه، عملکرد، لاکتوباسیلوس بوچنری
|
|
|
|