|
1
|
مقایسه اثر ضدمیکروبی عصارههای استخراج شده (خیساندن و فراصوت) گیاه حرا بر باکتریهای اشرشیا کلی و لیستریا اینوکوآ با رویکرد نوینی از معادلات دیفرانسیل
|
( 68 بازدید )
( 37 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 5 - شماره 2
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
در این پژوهش، گیاه حرا با استفاده از روشهای خیساندن و فراصوت توسط حلالهای آب و اتانول عصارهگیری شد. برای اولین بار از سه مدل دیفرانسیلیJشکل، Sشکل و نیم دایرهای شکلبرای بررسی الگوی تغییرات قطر هاله عدم رشد میکروبی استفاده شد. برای اثبات تعمیم پذیری روشهای مدلسازی، تغییرات قطر هاله عدم رشد (دیسک دیفیوژن آگار) باکتریهایاشرشیا کلیو لیستریا اینوکوآناشی از اثر ضد میکروبی عصارههای مختلف گیاه حرا (اتانولی، اتانولی-فراصوت، آبی و آبی-فراصوت) در هشت سطح غلظتی (mg/ml510، 15، 20، 25، 30، 35 و40) بررسی شد. نتایج نشان داد که هر سه مدل ارائه شده دارای توانایی قابل قبولی جهت مدلسازی قطر هاله عدم رشد میباشند، اما مدل نیم دایرهای شکلبا ضریب تبیین (94/0-89/0)، ضریب تبیین اصلاح شده (93/0-87/0)، ضریب تبیین ارزیابی شده متقابل (85/0-80/0)، ریشه مربع میانگین خطا (45/1-96/0) بهترین انتخاب جهت بررسی تغییرات قطر هاله عدم رشد برای لیستریااینوکوآ و مدل Sشکل با ضریب تبیین (95/0-90/0)، ضریب تبیین اصلاح شده (93/0-88/0)، ضریب تبیین ارزیابی شده متقابل (87/0-82/0)، ریشه مربع میانگین خطا (42/0-25/0) بهترین انتخاب جهت بررسی تغییرات قطر هاله عدم رشد برای باکتری اشرشیا کلیبود. نتایج مدلسازی نشان داد که اثر ضد میکروبی عصارههای مختلف گیاه حرا (اتانولی، اتانولی-فراصوت، آبی-فراصوت و آبی) بر باکتری لیستریا اینوکوآ بیشتر از باکتری اشرشیاکلی بود. به طور کلی مدلهای نوین دیفرانسیلی ارائه شده به دلیل داشتن پارامترهای مهم بیولوژیکی امکان درک بهتری از ماهیت بیولوژیک را فراهم کردند
|
کلمات کلیدی
:
|
اثر ضدمیکروبی، فراصوت، قطر هاله عدم رشد، گیاه حرا، معادلات دیفرانسیل
|
|
|
|
2
|
بررسی تأثیر غلطتهای مختلف عصارۀ آبی و الکلی تعدادی از گیاهان دارویی بر رشد بیماری کپک آبی سیب
|
( 77 بازدید )
( 15 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 5 - شماره 2
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
بیماریهای پس از برداشت یکی از شایعترین دلایل خسارت به میوهها و سبزیجات هستند، و سریعترین راه کنترل آن استفاده از قارچکشهای شیمیایی است. در این مطالعه تأثیر عصارههای گیاهی شامل چریش، آویشن دنایی، آویشن شیرازی و رازیانه بر بیماری کپک آبی سیب با عامل پنیسلیوم اکسپنسوم[1]، به عنوان جایگزین سموم شیمیایی، بررسی شد. ابتدا تأثیر عصارههای گیاهی مذکور در آزمایشگاه بر رشد قارچعامل بیماری کپک آبی، به وسیلۀ دو آزمون دیسک کاغذی و اختلاط با محیط کشت، بررسی شد. سپس بر اساس نتایج آزمونهای آزمایشگاهی دو گیاه آویشن دنایی و رازیانه انتخاب و تأثیر آنها بر میزان علایم بیماری در شرایط انبار چهار درجۀ سانتیگراد مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج آزمون استفاده از دیسک کاغذی نشان داد عصارهای آبی و الکلی آویشن دنایی با غلظت µg/ml500، به ترتیب با mm79/24 و mm65/26 میلیمتر قطر هاله دارای بالاترین اثر بازدارندگی بودند. در آزمون اختلاط عصارههای گیاهی با محیط کشت نیز نتایج دقیقاً همانند آزمون دیسک بود و غلظت ppm2000 از عصارههای آبی و الکلی از آویشن دنایی توانست به میزان 49/62 و 66/72 درصد نسبت به شاهد، میزان رشد قارچ را کاهش دهد. نتایج حاصل از آزمون انباری نشان داد مساحت لکۀ ایجاد شده در تیمار عصارههای آبی و الکلی آویشن دنایی با غلظت شش در 1000 به ترتیب به میزان 52/70 و 69/85 درصد در مقایسه با شاهد کاهش نشان داد، به عبارت دیگر این غلظت از عصارههای آبی و الکلی آویشن دنایی بیشترین کنترل کنندگی بر بیماری را در انبار از خود نشان دادند. بر اساس یافتههای این تحقیق عصارههای گیاهان دارویی آویشن دنایی و شیرازی پتانسیل کنترل بیماری های گیاهی به خصوص بعد از برداشت را دارند، و میتوان از آنها به عنوان عوامل کنترل طبیعی به جای سموم شیمیایی استفاده نمود.[1]Penicillium expansum
|
کلمات کلیدی
:
|
آویشن، چریش، رازیانه، کپک آبی سیب
|
|
|
|
3
|
بررسی خواص ضد باکتریایی عصاره برگ زیتون استخراج شده به روش سیال مادون بحرانی آب روی باکتریهای شاخص غذایی
|
( 64 بازدید )
( 6 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 5 - شماره 2
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
گیاهان دارویی حاوی ترکیبات ثانویه وسیعی هستند که اغلب دارای فعالیت زیستی مهمی میباشند و از آنجایی که عصارههای گیاهان به طور گسترده در صنایع دارویی، غذایی و بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرند، روشهای مختلف عصارهگیری بسیار حائز اهمیت میباشد. یکی از این گیاهان دارویی، برگ گیاه زیتون است که به دليل دارابودن ترکيبات فنولي، دارای اثرات ضد اکسیدانی و ضدمیکروبی بیشتری نسبت به قسمتهای دیگر آن دارد. هدف از این مطالعه بررسی شرایط بهینه استخراج ترکیبات زیستفعال موجود در برگ گیاه زیتون منطقه مینودشت استان گلستان، با استفاده از روش سیال مادون بحرانی آب و اثر ضد باکتریایی آن بر باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا کلی به روشهای حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) و انتشار دیسک میباشد. شرایط بهینه استخراج در دماهای 120 تا C˚180، تحت فشار متناظر با دمای استخراج و نسبت اختلاط 1:20 همراه با خواص فیزیکوشیمیایی (راندمان، کدورت و بریکس) انجام گرفت. خواص ضدمیکروبی(MICوMBC) عصارههای استخراج شده توسط هردو روش (خیساندن و سیال مادون بحرانی) در برابر باکتریهای استافیلوکوکوساورئوس و اشرشیا کلی در غلظتهای ppm25تا 5130 با سه تکرار انجام شد که نتایج حاصل نشان از تاثیر غلظت بالای ترکیبات زیستفعال موجود در عصاره حاصل از روش سیال مادون بحرانی بر باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس داشت. همچنین در روش انتشار دیسک نیز باکتری گرم منفی اشرشیاکلی مقاومترین و استافیلوکوکوس اورئوس حساسترین باکتری تعیین شد.
|
کلمات کلیدی
:
|
برگ زیتون، ترکیبات فنولی، حداقل غلظت بازدارندگی، حداقل غلظت کشندگی، سیال مادون بحرانی آب
|
|
|
|
4
|
بررسی خواص پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس ورمی فرم و لاکتوباسیلوس فرمنتوم جدا شده از عسل و امکان تولید آب هلو و آب توتفرنگی پروبیوتیک
|
( 68 بازدید )
( 11 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 5 - شماره 2
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
استفاده از مکملهاي پروبيوتيک در صنعت زنبورداري سبب افزايش سرعت رشد و بهبودضريب تبديل خوراک و بهبود مقاومت در مقابل بيماري و افزايش توليد عسل ميشوددر این تحقیق پروبیوتیکهای دو گونه باکتری لاکتوباسیلوس ورمیفرم و لاکتوباسیلوس فرمنتوم جدا شده از عسل معده زنبوران عسل، تحت آزمونهای تشخیصی قرار گرفت. باکتریهای پروبیوتیک مذکور در مقادیر cfu/ml108 به صورت تکی و مخلوط به آبمیوه طبیعی هلو و توتفرنگی تلقیح شدند. آزمونهای محصول عبارت بودند از ارزیابی اسیدیته و pH، ارزیابی درصد مواد جامد محلول (بریکس)، ارزیابی قابلیت زندهمانی باکتریهای پروبیوتیک، ارزیابی درصد قندهای احیاء و همچنین ارزیابی حسی، نتایج نشان داد با افزایش مدت زمان نگهداری و افزایش جمعیت پروبیوتیک، میزان اسیدیته افزایش و pH، بریکس و همچنین درصد قندهای احیاء به طور معنیداری (05/0p≤) کاهش یافت. همچنین خصوصیات حسی تیمارها به طور معنیداری (05/0p≤) با کاهش مقبولیت در طی زمان نگهداری و همچنین افزایش میزان جمعیت پروبیوتیک مواجه بود. با گذشت زمان قابلیت زندهمانی پروبیوتیکها در تمامی تیمارها کاهش یافت که کمترین کاهش در تیمارهای حاوی مخلوط دو نوع پروبیوتیک رخ داد. اگر چه تعداد باکتریهای پروبیوتیک طی 21 روز کاهش یافت ولی تعداد آنها پس از 21 روز نگهداری بالاتر از cfu/ml106 بود بنابراین مطابق با استاندارد ملیکلیه آبمیوهها بعنوان پروبیوتیک محسوب شدند. نتایج نشان داد تیمار حاوی آب هلو و دارای جمعیت cfu/ml108 از مخلوط 50 درصد لاکتوباسیلوس باسیلوس ورمیفرم و لاکتوباسیلوس فرمنتوم به عنوان تیمار بهینه انتخاب شد
|
کلمات کلیدی
:
|
آب توتفرنگی،آب هلو، پروبیوتیک، عسل، لاکتوباسیلوس فرمنتوم لاکتوباسیلوس ورمیفرم
|
|
|
|
5
|
استفاده از اسانس های آویشن، مرزه، میخک همراه با پوشش نشاسته ی اصلاح شده در افزایش عمر ماندگاری گوشت
|
( 69 بازدید )
( 4 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 5 - شماره 2
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
متابولیتهای ثانویه با خواص زیست فعالی و عملکردی در اسانس گیاهان میتوانند در جهت بهبود کیفیت و ماندگاری اکثر مواد غذایی به عنوان نگهدارنده طبیعی موثر واقع شوند. در این تحقیق با استفاده از اسانسهای آویشن شیرازی، مرزه بختیاری و میخک در حین اینکه به حفظ کیفیت محصول و افزایش طول مدت نگهداری گوشت توجه میشود. بر اساس طرح آماری حداقل سطح پاسخ از اسانس سه گیاه آویشن، مرزه و میخک در سه سطح 300، 600 و ppm900 به قطعات مکعبی گوشت گاو به ابعاد 2 سانتیمتر افزوده شد و برای اطمینان از باقیماندن آنها بر سطح گوشت با استفاده از سوسپانسیون 4 درصدی نشاسته پوشش داده شدند. غلظت موثر این ترکیبات در جلوگیری از رشد میکروارگانیسمها، اکسیداسیون چربی و بافت گوشت مورد ارزیابی قرار گرفت. بررسی نتایج آزمایشات نشان داد که میخک در غلظت ppm900 بیشترین تاثیر را در کاهش تعداد میکروارگانیسمها داشت در حالیکه آویشن بیشترین تاثیر را در کاهش تعداد استافیلوکوکوس ارئوس داشت. موثرترین عامل در کاهش باکتری های سرمادوست غلظت ppm900 از میخک و مرزه بود. آویشن در غلظت ppm900 موثرترین عامل در کاهش عدد پراکسید بود. ترکیب اسانس میخک در غلظت ppm500 و مرزه در ppm600بیشترین تاثیر را در حفظ سختی بافت گوشت در طول مدت نگهداری را داشت. پس از بهینه سازی پارامترهای مورد مطالعه مشخص گردید که اسانس آویشن با مقدار ppm019/703، میخک با مقدار ppm900 و مرزه با مقدار ppm175/482 قادر است 87 درصد انتظارات را در این مطالعه برآورده کند.
|
کلمات کلیدی
:
|
اکسیداسیون چربی، آویشن شیرازی، بافت، گوشت گاو، مرزه بختیاری، میخک
|
|
|
|
6
|
ارزیابی جمعیت باکتریایی و تغییرات بیوشیمیایی طی تخمیر خودبخودی سبوس گندم
|
( 61 بازدید )
( 9 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 5 - شماره 2
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
باکتریهای اسید لاکتیک علاوه بر داشتن خواص سلامتبخش بدن، باعث بهبود خواص حسی، بافت، خواص رئولوژیکی، تغذیهای و افزایش ماندگاری بسیاری از محصولات غذایی میگردند. خمیر ترش حاصل از تخمیر خودبخودی غلات به عنوان منبع بسیار غنی از باکتریهای اسید لاکتیک شناخته شده است. این پژوهش با هدف بررسی جمعیت باکتریایی، شناسایی باکتریهای اسید لاکتیک موجود در خمیر ترش حاصل از سبوس گندم و ارزیابی اثر فعالیت این باکتریها بر ترکیبات و خصوصیات بیوشیمیایی سبوس گندم انجام گرفته است. در اثر تخمیر خودبخودی سبوس گندم میزان کربوهیدرات بیش از سایر ترکیبات سبوس گندم تغییر داشت حال آن که پروتئین و خاکستر تغییر معنیداری نشان نداده و چربی و فیبر به طور معنیداری افزایش یافت. همچنین طی ده روز زمان تخمیر، اسیدیته و تعداد باکتریهای اسید لاکتیک افزایش، میزان آلودگی و pHکاهش داشت که نشاندهنده غالب شدن فلور لاکتیکی بود.میزان اسید فیتیک طی h6 پس از تخمیر به یک سوم مقدار اولیه خود رسید ولی پس از گذشت h12، 18 و 24 از تخمیر تفاوت معنیداری نداشته و میزان آن بهترتیب برابر 55/0، 50/0، و 48/0 درصد بر اساس وزن خشک سبوس بود. با استفاده ضریب پیرسون و روش جفت گروه بدون وزن با میانگین حسابی بر اساس ضریب تشابه 80 درصد، جدایههای کوکسیشکل به پنج گروه و جدایههای باسیلشکل به هفت گروه تقسیمبندی و از هر گروه یک جدایه به منظور شناسایی توسط روش توالی یابی S rRNA16 انتخاب شد. در نهایت باکتریهای لاکتوباسیلوس کورواتوسلاکتوباسیلوس ساکئیلاکتوباسیلوس گرامینیسلاکتوباسیلوس پلانتاروم، لویکونوستوک سودومزوئینتریدسلویکونوستوک مزوئنتریدسلویکونوستوک هولزافلیویسلا کانفیوزاویسلا سیباریاپدیوکوکوس اسید لاکتیسیپدیوکوکوس پنتوزاسئوس و پدیوکوکوس استیلسی به عنوان باکتریهای اسیدلاکتیک خمیرترش سبوس گندم شناسایی شدند.
|
کلمات کلیدی
:
|
باکتریهای اسید لاکتیک، تخمیر خودبخودی، توالی یابی، سبوس گندم
|
|
|
|