|
1
|
ارزیابی تاثیر درصد نمک،pHو دمای نگهداری بر زندهمانی باکتریهای پروبیوتیک لاکتوباسیلوس برویس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم و ویژگیهای کیفی زیتون تخمیری به روش سطح پاسخ
|
( 2357 بازدید )
( 263 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 2 - شماره 4
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
این پژوهش با هدف بررسی زندهمانی باکتریهای پروبیوتیک لاکتوباسیلوس برویس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم و همچنین بررسی خصوصیات کیفی زیتون تخمیری تولیدی،تحت تیمارهای نمک (2 تا % 10)، pH(3 تا 5/4) و دمای نگهداری (4 تا C37) با استفاده از روش سطح پاسخ به اجرا درآمد تا با تعیین سطوح بهینه این تیمارها بتوان زیتون تخمیری پروبیوتیک با پذیرش کیفی مناسب تولید نمود. پس از اعمال تیمارهای مذکور، معنیداری تاثیر درصد نمک بر زندهمانی لاکتوباسیلوس پلانتاروم با افزایشدمای نگهداری و افزایش pHو همچنین معنیداری اثر متقابل افزایش دمای نگهداری با کاهش درصد نمک بر میزان زندهمانی لاکتوباسیلوس برویس در زیتون تخمیری در سطح 5 تایید گردید. اثر متقابل افزایش درصد نمک با کاهش دمای نگهداری نیز بر میزان شاخصهای رنگی زیتون تخمیری به شکل درجه دوم و در سطح 5 معنیدار بود. بر این اساس، رابطه زندهمانی باکتریهای پروبیوتیک با تیمارهای فرآوری زیتون تخمیری و همچنین رابطه خصوصیات کیفی زیتون تولیدی با زندهمانی باکتریهای پروبیوتیک تلقیح شده تحت تاثیر متغیرهای فرایند، محرز شد. لذا کنترل و ارزیابی اثرات متقابل این متغیرها در طی فرآوری زیتون تخمیری پروبیوتیک به منظور تولید محصول با کیفیت بالا ضروری به نظر میرسد.
|
کلمات کلیدی
:
|
زیتون تخمیری، باکتریهای پروبیوتیک، روش سطح پاسخ
|
|
|
|
2
|
ارزیابی روش Real Timeدر اندازه گیری رایزوپوس اوریزا در رب گوجه فرنگی
|
( 2170 بازدید )
( 121 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 2 - شماره 4
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
در این تحقیق از روش مولکولی Real Time PCRبرای اندازه گیری کپک رایزوپوس اوریزا در رب گوجه فرنگی استفاده شد. به دلیل مشکلات روش شمارش کپکها به روش شماره نسبی کپکها از قبیل احتمال خطای آزمون کننده، دقت کم و عدم تکرار پذیری، تبیین یک روش استاندارد که بتواند با دقت و تکرار پذیری بالا تشخیص و شمارش کپکها را امکان پذیر سازد ضروری به نظر میرسد. روش مولکولی Real Time PCRمیتواند به عنوان یک روش مناسب برای شناسایی و اندازهگیری کمی دقیق کپکها مطرح باشد که بر مبنای اندازهگیری مطلق و نسبی ژنهای کپکهای موجود میباشد. نمونه های رب گوجه فرنگی با مقادیر مختلف اسپور کپک (101، 103 و 105) در هر گرم آلوده شد. پس از گرمخانه گذاری و رشد اسپور کپک و ایجاد میسیلیوم استخراج DNAاز هر نمونه با استفاده از روش السامرایی انجام شد. سپس با استفاده از واکنش PCRتعداد کپی DNAکپک با استفاده از شناساگر سایبرگرین و پرایمرهای مربوط به جنس رایزوپوس اوریزا تعیین شد. نتایج نشان داد که با افزایش مقدار DNAکپک در نمونههای شاهد و تلقیح شده منحنی Real Time PCRدر مقادیر CTکمتری به فاز لگاریتمی وارد می شوند. ضریب همبستگی خطی منحنی استاندارد در آزمونPCR Real Time(943/0=R2)بود که نشان دهندهیدقت تعیین کمی این آزمون میباشد. اختصاصی بودن واکنش با استفاده از منحنی ذوب پرایمرها تعیین شد و نشان داد که واکنش به طور کاملا اختصاصی انجام شده است.
|
کلمات کلیدی
:
|
کپک، مقدار کمی، سایبرگرین
|
|
|
|
3
|
بررسی اثر ضدقارچی نانوذرات نقره بیوسنتز شده توسط ساکارومیسس سرویسیه بر کاندیدا آلبیکنس
|
( 3237 بازدید )
( 113 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 2 - شماره 4
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
امروزه روشهای مختلفی برای تولید نانوذرات نقره مورد استفاده قرار میگیرد اما هر یک ازآنها دارای معایب زیادی هستند. روشهای شیمیایی اکثرا سمی و ناپایدارند و روشهای فیزیکی گران و کمبازده هستنداخیرا محققین با استفاده از سیستمهای بیولوژیکی مانندگیاهان و میکروارگانیسمها نانوذرات نقره تولید کردهاند. این روش ارزان،بی خطر و پایدار است. در این تحقیق از ساکارومیسس سرویسیه به عنوان یک بیوراکتور استفاده شد و اثرات ضد قارچی نانوذرات نقره بیوسنتز شده برعلیه کاندیدا البیکنس بررسی شد. سوپرناتانت مخمر به محلول M3 10 نیترات نقره اضافه شد و در انکوباتور C°30 و دورrpm250 قرار داده شد. تغییرات رنگ آن مورد بررسی قرار گرفت، سپس توسط دستگاههایطیف سنج مرئی-فرابنفش(UV-VIS[1])، میکروسکوپ الکترونی عبوری(TEM[2])، پراش اشعه ایکس(XRD[3]) و طیف سنج مادون قرمز تبدیل فوریه(FTIR[4])،بیوسنتز نانوذرات نقره اثبات شد. نانوذرات حاصل به روش دیسک و چاهک گذاری و محاسبه قطر هاله عدم رشد بر علیه کاندیداالبیکنسMIC[5]و MFC[6]آن بررسی شد و با داروهای موثره مقایسه گردید. نتایج نشان دادکه ساکارومیسس سرویسیه تونایی بیوسنتز نانوذرات نقره با سایز 27 نانومتر را داشته و این نانوذرات نقره با غلظت g/mlµ29/0 ±37 اثر کشندگی بر کاندیدا البیکنس دارد.این پژوهش در واقع گزارشی است از امکان بیوسنتز نانوذرات نقره توسط یکی از میکروارگانیسمهای ایمن وغیر پاتوژن که نانوذرات بیوسنتز شده آن میتواند مورد استفاده در پزشکی و داروسازی قرار گیرد.
|
کلمات کلیدی
:
|
نانوذرات نقره، بیوسنتز، ساکارومیسس سرویسیه، کاندیدا البیکنس
|
|
|
|
4
|
ردیابی ژنهای ساختاری کدکنندهیانتروسیندرانتروکوکوسهای ایزوله شده از پنیر سنتی کردی
|
( 2031 بازدید )
( 76 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 2 - شماره 4
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
انتروسینها، باکتریوسینهایی هستند که توسط سویههای انتروکوکوستولید میشوند. انتروسینها تنوع زیادی داشته و هرگونهی انتروکوکوس با توجه به محتوای ژنتیکی و محیط رشد، نوع یا انواع مختلفی از انتروسین را میتواند تولید کند.در این پژوهش15 سویه باکتریایی (جنس انتروکوکوس) که توسط روش های مبتنی برکشت و مولکولی از پنیر سنتی کردی جدا شده بودند، انتخاب گردیدند.جهت استخراج DNAجدایهها از کیت استخراج Genomic DNA isolation VIکهمخصوص باکتريهاي گرم مثبت با ديواره سخت بود، استفاده شد. به منظور ردیابی ژنهای ساختاری کد کننده انتروسین واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR[1]) انجام گردید. نتایج نشان داد که ژن انتروسین A، با حضور در 10 مورد از 15 مورد ایزوله بیشترین فراونی را داشت و بعداز آن بیشترین فراوانی به ترتیب مربوط به ژنهای انتروسین Pبا 9 مورد وBبا 8 مورد بود. اکثرجدایههای انتروکوکوس مورد بررسی در این مطالعه دارای ژنهای تولید کننده انتروسین بودند.انتروکوکوس فکالیسNRIC0112و انتروکوکوس فکالیسSK13 دارای 5 ژن مختلف، انتروسین A، انتروسین B، انتروسین P، انتروسین31 و انتروسین Xبودند. ژن انتروسینهای 1071L50AS48و KSدر هیچ یک از جدایهها یافت نشد. با این وجود به کارگیری این جدایهها در فراوردههای لبنی و صنعتی مطالعات بیشتری را طلب میکند.
|
کلمات کلیدی
:
|
انتروکوکوس، پنیر سنتی کردی، ژنهای کد کننده انتروسین
|
|
|
|
5
|
شناسایی مولکولی جدایه های لاکتیکی بدست آمده از چال در استان گلستان و بررسی فعالیت ضد قارچی لاکتوباسیلوس برویس وانتروکوکوس فاسیومایزوله شده علیهپنی سیلیوم کرایسوژنوم
|
( 2085 بازدید )
( 102 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 2 - شماره 4
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
هدف از انجام این پژوهش شناسایی مولکولی لاکتوباسیلوسهای جدا شده از چال (شیر تخمیری شتر) و بررسی فعالیت ضدقارچی لاکتوباسیلوس برویس وانتروکوکوس فاسیوم جدا شده به عنوان نگهدارندهای زیستی علیه کپک پنیسیلیوم کرایسوژنومبود.در این پژوهشپس از انجامPCR با جفت پرایمرهای عمومی باکتریهای اسید لاکتیک، نتایج توالییابی با توالیهای موجود در پایگاه اطلاعاتی NCBIمقایسه شد. از بین جدایههای شناسایی شده، اثر ضدقارچی جدایههای 6C،8Cو 17Cبه عنوان نگهدارنده بیولوژیکی با استفاده از روش دولایهمورد بررسی قرار گرفت.براساس شناسایی آنالیز ناحیه ژنی S rDNA16باکتریهای جدا شده 2 نژاد از لاکتوباسیلوس برویس (کدهای6Cو 17C) ، یک نژاد انتروکوکوس هیرایی (کد 7C) و یک نژاد انتروکوکوس فاسیوم (کد 8C) بودند. نتایج نشان داد که هر دو جدایه لاکتوباسیلوس برویس و جدایهانتروکوکوس فاسیوم دارای اثر بازدارندگی قویای بر رشد پنیسیلیوم کرایسوژنوم میباشند. این بازدارندگی بعد از 48 ساعت برای سویه لاکتوباسیلوس برویس بیشتر از دیگر سویهها بود. اثر همه تیمارها با نمونه شاهد (بدون باکتریهای لاکتیکی) دارای اختلاف معنیداری (P)، ولی با یکدیگر اختلاف معنیداری نداشتند (P>0.05). نتایج مربوط به درصد بازدارندگی بعد از 72 ساعت نیز نشان داد که هر دو جدایه لاکتوباسیلوس برویس (6Cو17C) نسبت به انتروکوکوس فاسیوم (8C)، اثر بازدارندگی قویتری را علیه پنیسیلیوم کرایسوژنوماز خود نشان دادند و اثر همه تیمارها با نمونه شاهد دارای اختلاف معنیدار ولی با یکدیگر اختلاف معنیداری نداشتند. با توجه به نتایج، میتوان بیان داشت باکتریهای آزمون شده، پتانسیل جلوگیری از فساد میکروبی مواد غذایی مستعد فساد با کپک پنیسیلیوم کرایسوژنومبهویژه پنیر را به عنوان نگهدارندهای طبیعی و ایمن دارا میباشند.
|
کلمات کلیدی
:
|
چال، باکتریهای اسید لاکتیک، اثر ضد قارچی، پنیسیلیوم کرایسوژنوم، شناسایی مولکولی
|
|
|
|
6
|
مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی، میکروبیولوژیکی و رئولوژیکی ماست معمولی با ماست حاوی لاکتوباسیلوس رامنوسوس و لاکتوباسیلوس پاراکازئی
|
( 2254 بازدید )
( 209 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 2 - شماره 4
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
نگهداری زیستی مواد غذایی، یکی از روشهای جدیدی است که در آن با استفاده از باکتریهای لاکتیکی، بدون افزودن نگهدارندههای شیمیایی، عمر نگهداری محصول افزایش یافته و حداقل فرآیند حرارتی اعمال میشود. نمونههای ماست در این تحقیق شامل نمونه ماست شاهد (حاوی لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و استرپتوکوکوس ترموفیلوس) و نمونههای ماست حاوی لاکتوباسیلوس رامنوسوس و لاکتوباسیلوس پاراکازئی بودند. نمونههای حاصل ازنظر خصوصیات فیزیکوشیمیایی، محتوای اسیدلاکتیک باکتریها و ویسکوزیته در روزهای اول، دهم و بیست و یکم انبارداری بررسی و مقایسه شدند. شمارش و تشخیص باکتریهای لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و لاکتوباسیلوس رامنوسوس و لاکتوباسیلوس پاراکازئی و استرپتوکوکوس ترموفیلوس نیز انجام شد. برای تشخیص و شمارش لاکتوباسیلوسها از محیط کشت MRSو برای استرپتوکوکوس ترموفیلوس از محیط کشت M17استفاده شد. با توجه به نتایج، تغییرات چربی، ماده خشک و pHقابلملاحظه نبود اما ویسکوزیته نمونه حاوی لاکتوباسیلوس رامنوسوس و لاکتوباسیلوس پاراکازئی بهطور معناداری افزایش و در مقابل سینرزیس آن کاهشیافته، همچنین تعداد استرپتوکوکسی های آن کاهش و لاکتوباسیلوسها افزایش یافت (05/0P
|
کلمات کلیدی
:
|
سینرزیس، لاکتوباسیلوس رامنوسوسلاکتوباسیلوس پاراکازئی، ماست، ویسکوزیته
|
|
|
|