English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 502 بازدید ) ( 53 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 6 - شماره 3
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
محورهای مقاله : پژوهشی
عنوان مقاله : تولید نوشیدنی فراسودمند بر پایه سبوس جودوسربا استفاده از باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس
خلاصه مقاله : خصوصیات فیزیکوشیمیایی، قابلیت زنده‌ مانی باکتری پروبیوتیک در نوشیدنی با طعم پرتقال و در غلظت‌های مختلف عصاره سبوس جودوسر و دیاکسید کربن در طول21 روزنگهداری دردمای یخچال همراه باارزیابی حسی مورد بررسی وسنجش قرارگرفت. باافزایش غلظت عصاره سبوس جودوسرودی اکسیدکربن، اسیدیته نمونه‌های نوشیدنی بطورمعنادارافزایش وبریکس کاهش یافت. نتایج تحقیق نشان داد قابلیت زنده‌ مانی باکتری باافزایش مقادیرعصاره جودوسرودی اکسید کربن  تا روز 14 ام بعدازتخمیربطورمشخص یافزایش وباافزایش زمان نگهداری تا روز21ام بطورمعناداری کاهش پیدا نمود. سبوس جودوسرمنبع غنی ازمواد مغذی شامل کربوهیدرات،پروتئین،موادمعدنی،ویتامین‌ها وبتاگلوکان محلول می‌باشد. این مطالعه قابلیت عصاره سبوس جودوسربعنوان سوبسترای سودمند برای تولید نوشیدنی پروبیوتیک غیرلبنی باطعم پرتقال را نشان داد. نوشیدنی با 15 درصد وزنی-حجمی عصاره سبوس جودوسر و 1 درصد دی اکسید کربن بعد ازدوهفته نگهداری دردمای یخچال دارای  بیشترین قابلیت زنده‌ مانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس ونوشیدنی با 10 درصدوزنی-حجمی عصاره سبوس جودوسرو 5/0 درصد د ی اکسید کربن دارای بالاترین پذیرش کلی ارزیابی حسی بود. بنابراین بکارگیری سبوس جودوسردرنوشیدنی پروبیوتیک باطعم پرتقال می‌تواند ارزش غذایی نوشیدنی را بالا ببرد
کلمات کلیدی : پروبیوتیک،باکتریلاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس،نوشیدنی غیرلبنی،قابلیت زنده‌مانی
منابع : 1. Jafari M, Mortazavian AM, Hosseini H, Safaei F, Mousavi Khaneghah A, Sant'Ana AS. Food Research International. 2017;95:46-51. 2. Vijaya Kumar B, Vijayendra SVN, Reddy OVS. Journal of Food Science and Technology. 2015;52(10):6112-24. 3. Badejo AA, Nwachukwu U, Ayo-Omogie HN, Fasuhanmi OS. Journal of Food Measurement and Characterization. 2020;14(1):438-45. 4. Zhang X, Duan W, Zou J, Zhou H, Liu C, Yang H. Journal of Food Measurement and Characterization. 2019;13(4):3366-75. 5. Dabbagh Moghaddam A, Garavand F, Razavi SH, Dini Talatappe H. Journal of Food Measurement and Characterization. 2018;12(4):2708-17. 6. Amanda E, Choo WS. Journal of Food Processing and Preservation. 2018;42(12):e13831. 7. Yoon KY, Woodams EE, Hang YD. The Journal of microbiology. 2004;42(4):315-8. 8. Daneshi M, Ehsani MR, Razavi SH, Labbafi M. Electronic Journal of Biotechnology. 2013;16(5):5-. 9. Hashemi SMB, Khaneghah AM, Barba FJ, Nemati Z, Shokofti SS, Alizadeh FJJoff. 2017;38:409-14. 10. Kandylis P, Pissaridi K, Bekatorou A, Kanellaki M, Koutinas AA. Current Opinion in Food Science. 2016;7:58-63. 11. Kailasapathy K. Current issues in intestinal microbiology. 2002;3(2):39-48. 12. Mousavi Z, Mousavi S, Razavi S, Emam-Djomeh Z, Kiani H. World Journal of Microbiology and Biotechnology. 2011;27(1):123-8. 13. Pereira ALF, Maciel TC, Rodrigues S. Food Research International. 2011;44(5):1276-83. 14. de Vrese M, Offick B. Chapter 14 - Probiotics and Prebiotics: Effects on Diarrhea. In: Watson RR, Preedy VR, editors. Bioactive Foods in Promoting Health. Boston: Academic Press; 2010. p. 205-27. 15. Forssten SD, Lahtinen SJ, Ouwehand AC. The Intestinal Microbiota and Probiotics. In: Malago JJ, Koninkx JFJG, Marinsek-Logar R, editors. Probiotic Bacteria and Enteric Infections: Cytoprotection by Probiotic Bacteria. Dordrecht: Springer Netherlands; 2011. p. 41-63. 16. He B, Bai Y, Jiang L, Wang W, Li T, Liu P, et al. Int J Mol Sci. 2018;19(8):2407. 17. Ghafari S, Ansari S. Journal of Food Measurement and Characterization. 2018;12(4):2927-35. 18. Sanders ME, Marco ML. Annual Review of Food Science and Technology. 2010;1(1):65-85. 19. Shah N. Journal of dairy science. 2000;83(4):894-907. 20. Gupta M, Bajaj BK. Food Bioscience. 2017;20:104-9. 21. Pereira ALF, Feitosa WSC, Abreu VKG, de Oliveira Lemos T, Gomes WF, Narain N, et al. Food Research International. 2017;100:603-11. 22. Rozada-Sánchez R, Sattur AP, Thomas K, Pandiella SS. Process Biochemistry. 2008;43(8):848-54. 23. Hwang IT, Park NJ, Lim HK. Paenibacillus sp. HPL-3 strain producing xylanase having heat-resistance, a wide range of optimum pH and high activity, a novel xylanase separated from the strain, and a method for mass-production of the same using the transformant originated from the strain. Google Patents; 2015. 24. Shen Y, Zhang H, Miao X, Zhang H, Cheng L, Qi Y, et al. European Journal of BioMedical Research. 2017;2(4):1-6. 25. Shahidi F, Ambigaipalan P. Journal of functional foods. 2015;18:820-97. 26. Oliveira GKF, Tormin TF, Sousa RMF, de Oliveira A, de Morais SAL, Richter EM, et al. Food Chemistry. 2016;192:691-7. 27. Karbasi M, Yarmand MS, Mousavi M. Journal of Food Processing and Preservation. 2015;39(6):863-70. 28. Barbosa J, Borges S, Teixeira P. Food Microbiology. 2015;52:77-83. 29. Nematollahi A, Sohrabvandi S, Mortazavian AM, Jazaeri S. Electronic Journal of Biotechnology. 2016;21:49-53. 30. Dogahe MK, Khosravi-Darani K, Tofighi A, Dadgar M, Mortazavian AM. Biotechnology Journal International. 2015:37-50. 31. Liao X-Y, Guo L-Q, Ye Z-W, Qiu L-Y, Gu F-W, Lin J-F. Preparative Biochemistry and Biotechnology. 2016;46(4):399-405. 32. Fan S, Breidt F, Price R, Pérez-Díaz I. Journal of Food Science. 2017;82(1):167-73. 33. Ratnasari N, Walters M, Tsopmo A. Heliyon. 2017;3(7):e00351. 34. Alrahmany R, Avis TJ, Tsopmo A. Food Research International. 2013;52(2):568-74. 35. Roby MHH, Sarhan MA, Selim KA-H, Khalel KI. Industrial Crops and Products. 2013;43:827-31. 36. Dhanani T, Shah S, Gajbhiye NA, Kumar S. Arabian Journal of Chemistry. 2017;10:S1193-S9. 37. Yerlikaya O, ENDER G, Torunoglu F, Akbulut N. Agro Food Industry Hi Tech. 2013;24(2):49-52. 38. Sharma V, Mishra HN. Nutrafoods. 2013;12(1):17-22. 39. Lupien-Meilleur J, Roy D, Lagacé L. LWT. 2016;74:160-7. 40. Sadaghdar Y, Mortazavian AM, Ehsani MR. Food Science and Biotechnology. 2012;21(1):151-7. 41. Kaur S, Dar BN, Pathania S, Sharma S. Journal of Food Processing and Preservation. 2015;39(3):215-24. 42. Shahabbaspour Z, Mortazavian AM, Pourahmad R, Moghimi A, Sohrabvandi S. International Journal of Dairy Technology. 2013;66(1):135-44. 43. Tamime AY, Thomas L, Thomas LV. Probiotic dairy products. John Wiley & Sons; 2018. 44. Tamime A, Saarela M, Sondergaard AK, Mistry V, Shah N. Production and maintenance of viability of probiotic microorganisms in dairy products. In: Tamime AY, editor. Probiotic dairy products. Wiley 2007. 45. Rathore SI, Salmerón I, Pandiella SS, Food Microbiol. 2012, 30: 239-244.2012. 46. Salmerón, IK, Thomas S, and Pandiella S, LWT-Food Sci. Technol. 2014, 55: 240-247.


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
آزاده اسدزاده 1     
حسین جلالی
(نویسنده مسئول)
2     
محمد حسین عزیزی 3     
عبدالرضا محمدی نافچی 4     
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .