English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 375 بازدید ) ( 39 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 6 - شماره 4
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
محورهای مقاله : پژوهشی
عنوان مقاله : بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی نوشیدنی فراسودمند تهیه شده از شیره خرما و عرق بید مشک حاوی باسیلوس کواگولانس
خلاصه مقاله : تقاضای مصرف کنندگان به جهت دریافت غذاهای ارتقا دهنده سلامتی و جلوگیری کننده از بیماری­ها منجر به تولید غذاهای کاربردی حاوی باکتری­های پروبیوتیکی شده است. هدف اين پژوهش بررسی ویژگی­های فیزیکوشیمیایی و میکروبی نوشیدنی تهیه شده از شیره خرما و عرق بید مشک حاوی باسیلوس کواگولانسبود.در اين مطالعه تجربي،شیره خرما و عرق بید مشک تهيه شد. گروه­های حاوي 12  و 9 درصد شيره خرما (به­ترتیب گروه 1 و 2) به­همراه 25 درصد عرق بید مشک و CFU/mL108 باكتري باسیلوس کوآگولانس تهيه شدند. سپس در مدت زمان 90 روز نگهداری در دماي يخچالي(C°1±4)،آزمون­هاي ميكروبي، شيميايي و زنده­مانی باسیلوس کوآگولانس در فواصل 30 روزه انجام گرفت.ميزان تركيبات فنولي و خاصيت آنتي­اكسيداني در گروه 1 نسبت به گروه 2 بيشتر بود. خاصيت آنتي اكسيداني در طول زمان روند كاهشي داشت به­طوري كه اين خاصيت در گروه 1 از 25/147 به mmol Fe2+/mL64/89 و در گروه 2 از 112 بهmmol Fe2+/mL5/86 بود. هیچکدام از گروه­های 1و 2 به كلي­فرم، اشريشياكلي،كپك و مخمر آلوده نبودند. شمارش باكتري باسیلوس کوآگولانس در نوشیدنی­ها در مدت نگهداریبالاتر از CFU/mL107 بود. همچنین پذيرش كلي گروه 1 نسبت به گروه 2 بيشتر بود.براساس نتايج، بهترين گروه بهينه حاوی 12 درصد شيره خرما به­همراه 25 درصد عرق بید مشک و CFU/mL108 باكتري باسیلوس کوآگولانس بود.
کلمات کلیدی : کلمات کلیدیباسیلوس کواگولانس،بیدمشک، شیره خرما،نوشیدنی فراسودمند
منابع : 1.   Karbasi M, Mousavi S, Yarmand M. Production and packaging of fermented functional beverage from date syrup containing Lactobacillus rhamnosus. EJFPP. 2015;7(2):17-38. 2.   Ebrahimisaray, N., Javadi, A. , Bodbodak, S. Effect of sugar replacement with two sweeteners of date liquid sugar and date syrup on physico-chemical, microbiological and sensory properties of low calorie and functional ice cream. Food Science and Technology 2018;15(77):316-03. 3.   Shams Ardekani Mr, Khanavi M, Hajimahmoodi M, Jahangiri M, Hadjiakhoondi A. Comparison of antioxidant activity and total phenol contents of some date seed varieties from Iran. Iran J Pharm Sci 2010;9(2):141-6. 4.   Yasin Br, El-Fawal Han, Mousa Sa. Date (Phoenix dactylifera) polyphenolics and other bioactive compounds: a traditional islamic remedy’s potential in prevention of cell damage, cancer therapeutics and beyond. Int J Mol Sci 2015;16(12):30075-90. 5.   Selmani C, Chabane D, Bouguedoura N. Ethnobotanical survey of Phoenix dactylifera l. pollen used for the treatment of infertility problems in Algerian Oases. Afr J Tradit Complement Altern Med 2017;14(3):175-86. 6.   Khaliq T, Sarfraz M, Ashraf M. Recent progress for the utilization of Curcuma longaPiper nigrum and Phoenix dactylifera seeds against type 2 diabetes. West Indian Med J 2015;64(5):527-32. 7.   Nauman M, Kale Rk, Singh Rp. Polyphenols of Salix aegyptiaca modulate the activities of drug metabolizing and antioxidant enzymes, and level of lipid peroxidation. BMC Complement Altern Med 2018;18(1):81. 8.   Bounaama A, Enayat S, Ceyhan Ms, Moulahoum H, Djerdjouri B, Banerjee S. Ethanolic extract of bark from Salix aegyptiaca ameliorates 1,2-dimethylhydrazine-induced colon carcinogenesis in mice by reducing oxidative stress. Nutr Cancer 2016;68(3):495-506. 9.   Enayat S, Banerjee S. The ethanolic extract of bark from Salix aegyptiaca L. inhibits the metastatic potential and epithelial to mesenchymal transition of colon cancer cell lines. Nutr Cancer 2014;66(6):999-1008. 10.Majeed M, Nagabhushanam K, Natarajan S, Sivakumar A, Eshuis-De Ruiter T, Booij-Veurink J, et al. Evaluation of genetic and phenotypic consistency of Bacillus coagulans Mtcc 5856: a commercial probiotic strain. World J Microb Biot 2016;32. 11.Jafarpour D, Shekarforoush Ss, Ghaisari Hr, Nazifi S, Sajedianfard J, Eskandari Mh. Protective effects of synbiotic diets of Bacillus coagulansLactobacillusplantarum and inulin against acute cadmium toxicity in rats. BMC Complement Altern Med 2017;17. 12. Mazruei Arani N, Emam-Djomeh Z, Tavakolipour H, Sharafati-Chaleshtori R, Soleimani A, Asemi Z. The Effects of Probiotic Honey Consumption on Metabolic Status in Patients with Diabetic Nephropathy: a Randomized, Double-Blind, Controlled Trial. Probiotics Antimicro 2019;11(4):1195-1201. 13. Arani NM, Emam-Djomeh Z, Asemi Z, Tavakolipour H, Chaleshtori RS, Alizadeh SA. Physiochemical and microbial properties of honey containing heat-resistant Bacillus coagulans T11. J Food Meas Charact 2019;13(3):1917-23. 14. Institute of Standards and Industrial Research of Iran. (ISIRI), (2016). Willo aegyptica distillated (Salix aegyptica) - Specifications and test methods. ISIRI NO. 738 15. Institute of Standards and Industrial Research of Iran. (ISIRI), (2013). Date syrup-specifications and tests methods. ISIRI NO. 5075 16. Institute of Standards and Industrial Research of Iran. (ISIRI), (2007). Fruit juices – Test methods. ISIRI No.2685. 1st revision. 17. Institute of Standards and Industrial Research of Iran. (ISIRI), (2016). Non-carbonated herbal extract drink specifications and test methods. ISIRI No.11077. 1st revision. 18. Institute of Standards and Industrial Research of Iran. (ISIRI), (1990). Meat and meat products determination of reference method nitrogen Content). ISIRI No. 1029. 19. Institute of Standards and Industrial Research of Iran. (ISIRI), (2014). Rose Water- Test Methods. ISIRI No.1487. 2nd revision. 20. Sharafati-chaleshtori, R., Sharafati-chaleshtori, F., Rafieian-kopaei, M. and Ashrafi, K. Ethanolic walnut kernel phenolic compounds and its antimicrobial effect. J Shahid Sadoughi Univ Med Sci 2011; 19(4):525-32. 21. Kamali M,   Khosroyar S,  JalilvandMR. Evaluation of phenolic, flavonoids, anthocyanin contents and antioxidant capacities of different extracts of aerial parts of Dracocephalum kotschyi. J North Khorasan Univ Med Sci 2014; 6(3): 627-634. 22. Institute of Standards and Industrial Research of Iran. (ISIRI), (2008). Microbiology of food and animal feeding stuffs – Horizontal method for the detection and enumeration of coliforms – Most probable number technique. ISIRI No.11166. 1st edition. 23. Institute of Standards and Industrial Research of Iran. (ISIRI), (2004). Microbiology of food and animal feeding stuffs -Detection and enumeration of presumptive Escherichia coli -Most probable number technique. ISIRI No.2946. 2nd.revision. 24. Institute of Standards and Industrial Research of Iran. (ISIRI), (2007). Microbiology of food and animal feeding stuffs - Horizontal method for the enumeration of yeasts and moulds - Part 1: Colony count technique in products with water activity greater than 0.95. ISIRI No.10899-1. 1st edition. 25. Institute of Standards and Industrial Research of Iran. (ISIRI), (2018). Probiotic yogurt- Specifications and test methods. ISIRI No.11325. 1st edition. 26. Jaddi, Z., Ahmadi-Dastgerdi, A., Sharafati-Chaloshtori, R. Production of functional beverage of grape juice and lemon skin distilment contained Bacillus coagulans. Food Hygiene, 2020; 9(4(36)): 33-47. 27. Institute of Standards and Industrial Research of Iran. (ISIRI), (2016). Fruit drinks (non-carbonated)- specifications. ISIRI No.2837. 3rd revision. 28. TaherianA., Sadeghi MahoonakA. Effect of date syrup on physicochemical, microbial and sensory properties of kefir. The journal of Innovative Food Technologies 2015; 2(2): 31-42. 29. Taherian A, Rahbari M, Sadeghi MA. The effect of date syrup and Arabic gum on the physicochemical and sensory properties of orange kefir ice cream by using principal component analysis method (PCA). Journal of Food Technology and Nutrition 2016; 13; 15-28. 30. Taleb H, Maddocks SE, Morris RK, Kanekanian AD. The antibacterial activity of date syrup polyphenols against S. aureus and E. coli. Front Microbiol 2016;7:198. 31. Sonboli A, Mojarrad M, Nejad Ebrahimi S, Enayat S. Free radical scavenging activity and total phenolic content of methanolic extracts from male inflorescence of Salix aegyptiaca grown in Iran. Iran J Pharm Res 2010;9(3):293-296. 32. Nauman M, Kale RK, Singh RP. Polyphenols of Salix aegyptiaca modulate the activities of drug metabolizing and antioxidant enzymes, and level of lipid peroxidation. BMC Complement Altern Med 2018;18(1):81. 33. Kazemizadeh R, Fadaei Noghani V. The determination of antioxidant activity, total polyphenols and microbial total count of functional flavored milk containing Pomegranate peel extract and date datesyrup during cold storage. Iranian Food Science And Technology Research Journal 2015;12(4):489-98. 34. Ashrafi Yorghanloo,  R., Alizadeh Khaledabad, M., Rezazad Bari, M. and Pour Akbar, L. Total phenolics, flavonoids content and antioxidant capacities of grape pomace fermented by Aspergillusoryzae Journal of Food Hygiene 2015; 4(4): 55-67. 35. Khamirian, R.A., Jooyandeh, H., Hesari, J. and Barzegar, H. Optimization and investigation on physicochemical, microbial and sensory quality of permeate-based probiotic orange beverage. Food Science and Technology 2017; 14: 185-196. 36. Jamilian M, Bahmani F, Vahedpoor Z, Salmani ATajabadi-Ebrahimi MJafari PHashemi Dizaji SAsemi Z. Effects of probiotic supplementation on metabolic status in pregnant women: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Arch Iran Med 2016; 19: 687-682. 37. Alipour B, Homayouni-Rad A, Vaghef-Mehrabany E, Sharif SK, Vaghef-Mehrabany L, Asghari-Jafarabadi M, Nakhjavani MR, Mohtadi-Nia J. Effects of Lactobacillus casei supplementation on disease activity and inflammatory cytokines in rheumatoid arthritis patients: a randomized double-blind clinical trial. Int J Rheum Dis 2014; 17: 519-527. 38. Rupa P, Mine Y. Recent advances in the role of probiotics in human inflammation and gut health. J Agric Food Chem 2012; 60: 8249-8256. 39. Mazruei Arani N, Emam-Djomeh Z, Tavakolipour H, Sharafati-Chaleshtori R, Soleimani A, Asemi Z. The Effects of Probiotic Honey Consumption on Metabolic Status in Patients with Diabetic Nephropathy: a Randomized, Double-Blind, Controlled Trial. Probiotics Antimicrob Proteins 2019;11(4):1195-1201. 40. Sadrzadeh-Yeganeh H, Elmadfa I, Djazayery A, Jalali M, Heshmat R, Chamary M. The effects of probiotic and conventional yoghurt on lipid profile in women. Br J Nutr 2010; 103: 1778-1783.


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
رضا شریفی چالشتری
(نویسنده مسئول)
1     
زهرا جدی 2     
نوید مزروعی آرانی 3     
آیدا آرین 4     
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .